NAJAVA DANA (sreda, 1. januar): Novogodišnja zabava uz Premijer ligu i Čempionšip

Vreme čitanja: 5min | sre. 01.01.20. | 09:43

Pogledajte šta nam od sportskih događaja na igrački meni servira prvi dan nove 2020. godine

ARSENAL – MANČESTER JUNAJTED, 21.00
​(Fudbal, Engleska 1)

Arsenal je bio više nego dobar u derbiju s Čelsijem u prošlom kolu, ali je doživeo veliki pad u samom finišu i posle serije grešaka pretrpeo još jedan poraz. S druge strane, Mančester Junajted pobeđuje iako ne blista. Tako je bilo i protiv Barnlija, gde se ekipa Olea Gunara Solskjera teškom mukom branila posle vođstva Marsijala, ali je onda iz kontranapada u poslednjim trenucima meča zapečatila sudbinu domaćina. Verujemo da bi napad Tobdžija mogao da proradi, što bi moglo da rezultira golovima na obe strane

Izabrane vesti

MANČESTER SITI – EVERTON, 18.30
(Fudbal, Engleska 1)

Građani jure Lester, pa bi im kiks protiv Evertona značajno poremetio dalje planove. Gosti znaju za taj problem, nisu poraženi na pet uzastopnih utakmica, pa mogu da izazovu Gvardiolinu ekipu. Teško će im ići, budući da je u poslednje vreme domaćin kod kuće poražen jedino od Mančester Junajteda, a valja dodati da Građani dobijaju Everton još od marta 2017. godine. Dakle, domaćin je i statistički suveren na poziciji favorita.

BRAJTON – ČELSI, 13.30
(Fudbal, Engleska 1)

Brajton je prekinuo niz od četiri meča bez pobede pošto je savladao Bornmut kod kuće. Galebovi sada imaju samo dve pobede na poslednjih devet utakmica u Premijer Ligi. Čelsi u poslednje vreme naizmenično pobeđuje i gubi. Pošto je poražen od Sautemptona kod kuće u prošlom kolu savladao je Arsenal na gostovanju nakon preokreta (2:1). Trenutno su Plavci druga najuspešnija ekipa na gostovanjima i jedino je Liverpul u tom segmentu bolji. Prethodna dva međusobna susreta Čelsi je dobio bez primljenog gola, a na tri od četiri poslednja viđeno je više od tri pogotka.

BARNLI – ASTON VILA, 13.30
(Fudbal, Engleska 1)

Barnli je posle Evertona izgubio i od Mančester Junajteda na svom terenu (0:2) uz samo jedan šut upućen ka golu protivnika. Trenutno trinaestoplasirani tim na tabeli ima samo dva trijumfa na sedam prethodnih mečeva. Aston Vila takođe ne blista. Poražena je od Votforda na gostovanju (3:0) koji kao i ona zauzima poslednja tri mesta na tabeli. Pored toga gostujući tim ima najgori učinak na strani, i poslednji put slavili su van svog terena početkom oktobra. Njihov prethodni okršaj u septembru završen je nerešeno 2:2, a oba tima pogađala su mrežu na četiri od poslednjih pet odmeravanja.

NJUKASL – LESTER, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Njukasl je zabeležio i drugi uzastopni poraz pošto ga je u prošlom kolu pred svojom publikom savladao Everton sa 2:1. Od poslednje četiri utakmice dobio je samo jednu i izgubio tri, a trenutno zauzima središnji deo tabele. Lester na Sejnt Džejms Park stiže posle pobede koju je ostvario na gostovanju Vest Hemu (2:1), a kada su igre na strani u pitanju treba naglasiti da su Vardi i ekipa ove sezone izgubili samo dva gostovanja i to od Liverpula i Mančester Sitija. S druge strane ni Njukasl nije loš na svom terenu, međutim Lester više nema pravo na grešku s obzirom da ima samo bod prednosti u odnosu na trećeplasirani Mančester Siti. Njihov prethodni susret Lisice su dobile kod kuće sa ubedljivih 5:0, a od poslednjih deset Lester je bio bolji na sedam.

VOTFORD – VULVERHEMPTON, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Zlo i naopako za Votford. Povrede su vidno oslabile njihov sastav, pa Vulvsi mirne duše mogu da ih napadnu baš kao u septembru kada su ih dobili sa 2:0. Inače, Votford je u prošlom kolu savladao Aston Vilu, dok Vulverhempton može da žali za minimalnim porazom od Liverpula koji je izdominirao na tom meču po pitanju poseda lopte.

SAUTEMPTON – TOTENHEM, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Posle podviga na gostovanju Čelsiju koje su dobili sa 2:0 Sveci su odigrali nerešeno sa Kristal Palasom (1:1), a od poslednjih osam mečeva izgubili su samo dva. Totenhem je u zadnja dva kola savladao Brajton kod kuće sa 2:1, i igrao nerešeno sa fenjerašem Noričom na gostovanju (2:2). Od kada ih je preuzeo Murinjo na strani su izgubili samo od Mančester Junajteda, dok Sautempton ove sezone igra bolje na gostovanjima nego kod kuće. Pred svojom publikom savladali su samo Norič i Votford dva poslednjeplasirana tima na tabeli. Totenhem je njihov prethodni duel u Londonu dobio sa 2:1, a istim rezultatom Sautempton je slavio na ovom terenu početkom marta. Inače, tip GG3 + viđen je na osam od deset poslednjih odmeravanja ovih rivala.

VEST HEM – BORNMUT, 18.30
(Fudbal, Engleska 1)

Očaj, odnosno povrede muče sastav Bornmuta na ovom gostovanju. Šansa za Vest Hem je s tim u vezi očigledna, ali je ne bi trebalo prenaglašavati, naročito zbog serije od četiri poraza i samo jedne pobede ovog tima na poslednjih pet utakmica. Ovaj par u septembru je odigrao za X, pri konačnih 2:2, a interesantan je i podatak po kome je na proteklih pet utakmica para Bornmut slavio dva puta, dok smo u tri navrata beležili remije, uz obaveznu GG igru.

FULAM – REDING, 16.00
(Fudbal, Engleska 2)

Fulam brani treće mesto u Čempionšipu. Neće biti lako ekipi našeg Aleksandra Mitrovića, jer gosti su serijski slavili tri puta, a pre toga dva puta remizirali. Međutim, Fulam s našim špic igračem, kao najubojitijom kopačkom Čempionšipa nema razloga da brine, ali svakako može da tipuje na ponavljanje oktobarske ofanzive pri kojoj je Reding deklasiran sa 1:4 u gostima. Istina, ovaj meč označio je prekretnicu po pitanju postignutih golova, budući da je na ovaj par pre toga šest puta uzastopno dolazila 0-2 igra.

VBA – LIDS, 18.15
(Fudbal, Engleska 2)

Derbi Čempionšipa mogao bi da bude uzbudljiv. Ušareneli su i jedni i drugi u poslednje vreme, a pošto ova utakmica rešava pitanje lidera na tabeli, sigurno je da niko neće biti sklon povlačenju. Menadžer gostiju Marselo Bijelsa ima nešto više problema sa povredama. Poslednja dva okršaja ovih rivala dobio je Lids, oba puta kao domaćin. Njihova tradicija na četiri od pet poslednjih okršaja overavala je 4+ igru. Samo poslednji put umakao nam je ovaj tip uz Lidsov oktobarski minimalac.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara