Марковић: Основати српско-египатски привредни конзорцијум

ХУРГАДА: Председник Јединствене Србије и посланик Драган Марковић предложио је на састанку са гувернером египатске регије Црвено Море Амром Ханафијем оснивање српско-египатског привредног конзорцијума са седиштем у Србији.
palma
Фото: Tanjug

Ханафи је рекао да ће оснивање српско-египатског конзорцијума, у којем ће бити српски и египатски привредници, бити велика шанса за привреде обе земље.

"Наш предлог је да се оснује српско-египатски привредни конзорицијум са седиштем у Србији, с циљем да у увозу Египта приоритет имају производи из Србије, пре свега када су у питању пољопривредни производи. Такође да видимо који су то производи који се из Египта могу пласирати на српско тржиште", рекао је Марковић.

Он каже да је договорено да политичко-привредна делегација Египта, на челу са гувернером Ханафијем, у фебруару дође у Србију, наводи се у саопштењу.

Марковић је навео да Египат и Србија имају традиционално одличне политичке односе још из времена Тита и Насера и захвалио тој држави што није признала независност Косова.

Ханафи је рекао да је са Марковићем договорено јачање економске сарадње између Србије и Египта, као и регије Црвено море са Јагодином и другим градовима у Србији.

"Наша делегација биће у фебруару у Србији, а том приликом доћи ћемо и у Јагодину", рекао је Ханафи.

У српској делегацији били су и саветник министра енергетике Србије Животије Јовановић, градоначелник Јагодине Ратко Стевановић, начелник Поморавског округа Горан Милосављевић и начелник за просвету Поморавског округа Живота Старчевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести