Vesti

Interpol izdao “crvenu poternicu” za Karlosom Gonom!

Poternica je upućena državnim organima Libana

Poternica za Karlosom Gonom
2.29KPregleda

Interpol je upravo izdao “crvenu poternicu” za bivšim čelnikom Renault-Nissan-Mitsubishi alijanse, Karlosom Gonom. Poternica je izdata nakon što je otkriveno da je on prekršio uslove kaucije u Japanu, te da je prebegao u Liban.

Poternica za Karlosom Gonom

Međutim, “crvena poternica” Interpola nije obavezujući dokument. Zapravo, reč je o zahtevu kojim se organi reda širom sveta pozivaju na lociranje i hapšenje begunaca. Ipak, ne radi se o nalogu za hapšenje, te Libanci nemaju obavezu da slobode liše Karlosa Gona.

Ipak, u obraćanju medijima, libanski minister pravde, Albert Serhan je rekao da će “Liban izvršiti svoje dužnosti” po pitanju ovog slučaja. Međutim, on je dodao i da je potvrđeno da je Gon u zemlju ušao sa legalnim pasošem. To sugeriše da su male šanse da će Liban zapravo isporučiti Karlosa Gona Japanu.

Gon je u Liban stigao u ponedeljak, preko Turske, privatnim avionom. Turski organi reda su tokom utorka priveli nekoliko ljudi, kao deo istrage i tome kako je Gon tako lako prošao kroz tu državu.  

U svojoj najnovijoj izjavi, Gon je odbacio navode da mu je u bekstvu iz Japana pomogla porodica.

“Tvrdnje medija da je moja žena Kerol imala neku ulogu u mom izlasku iz Japana su lažne. Sam sam organizovao sve. Moja porodica nije imala nikakvu ulogu u tome”, rekao je on.

Podsećamo, Gon ima libanski, francuski i brazilski pasoš. Kao uslov za kauciju, on je sve pasoše morao da preda svom pravnom timu. Prema tome, kako je pobegao iz Japana ostaje misterija. Ipak, Libanci tvrde da je on u tu zemlju ušao sa urednim, legalnim, francuskim pasošem.

Poternica za Karlosom Gonom

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery