Uzburkani duhovi u DPS-u: Funkcioneri na severu otvaraju front protiv Mila i Duška

Novosti Online

03. 01. 2020. u 13:25

DPS se nije nadao da će izglasavanje zakona o slobodi veroispovesti dovesti do ovako masovnih protesta u većini crnogorskih gradova

Узбуркани духови у ДПС-у: Функционери на северу отварају фронт против Мила и Душка

Foto Tanjug

Sve veći broj vernika na ulicama širom Crne Gore, ali i u regionu, uzburkao je duhove i u samoj Demokratskoj partiji socijalista, piše Borba.

Kako piše ovaj portal, DPS se nije nadao da će izglasavanje zakona o slobodi veroispovesti dovesti do ovako masovnih protesta u većini crnogorskih gradova.

Zato se među funkcionerima navedene stranke, iza kulisa, mogu čuti određene nesuglasice. Kako pišu, to je naročito izraženo kod funkcionera te stranke na severu Crne Gore, a navodno su neki od njih prethodnih večeri bili zajedno sa ostalim vernicima.

“Iz dana u dan ima dosta nesuglasica, iako u javnosti predstavljaju da su jedinstveni", prenosi Borba.

Takođe, DPS-u ne odgovara što se ovo pitanje internacionalizovalo.

“Računali su da se neće mnogo talasati po ovom pitanju, a imali su uveravanja da ni Crkva neće ići ovako radikalno. Zbog toga sada i smiruju svoje članstvo i pristalice, od kojih većina ima izrazito radikalne stavove po ovom pitanju”, saznajemo u DPS-u.

Najveći problem po DPS je internacionalizacija ovog pitanja i narodni bunt u zemljama okruženja, koje se preliva i u Crnu Goru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Лазар

03.01.2020. 13:47

Одлазе полако у историју, само још неће то да чују... Бивша браћо православци, време вам је да пакујете кофере са власти у ЦГ, ово је само кап која је прелила чашу!

imali su uveravanja da ni Crkva neće ići ovako radikalno

03.01.2020. 14:04

Od koga drugoga no od Irineja, evo i sad ćuti ko zaliven, međutim Amfilohije nije toga niskoga kova.

deda

03.01.2020. 14:47

Sve se vise plamen rasplamsava a Milu i njegovim banditima sve vise gori pod nogama.Narode nedozvolite da pobegnu nekaznjeni.

Питањце

03.01.2020. 21:58

Није ми јасно како то да се " narodni bunt u zemljama okruženja, koje se preliva i u Crnu Goru"? Ваљда је обрнуто?? Па цео проблем и јесте у Црној Гори а не у окружењу!!

Delija iz Valjeva

04.01.2020. 01:20

Zapamtite,Bog je najveći,i njegova volja je poslednja,i na zemlji kao i na nebu.Braćo Pravoslavna Srbi iz Crne Gore izdržite do kraja!!!!!

Hm

05.01.2020. 00:50

A šta ste očekivali?! Da udarite na Njegoša, na svece, Sv. Savu, Simeona, Vasilija..na sve sveto što postoji tu vekovima, mnogo pre vas bezbožnika? I normalni ljudi muslimani i katolici to uviđaju, jer znaju šta je ispravno, a ko čini zlo. Ovo nije borba za teritoriju, za svetovno, već za duhovno bogatstvo. Ono se ne sme izgubiti. A Milo, Duško i kompanija koja radi naopako..svi neka se zapitaju šta će reći Bogu kad mu dođu na istinu...