Igor Jurić: Da nam Monikin slučaj bude poslednja opomena

Ninoslav Jovanović, osumnjičeni za otmicu Monike Karimanović, uhapšen je nakon 17 dana potrage u ataru sela Malča, nakon čega mu je određeno policijsko zadržavanje od 48 časova. Neke tragedije su završene poput Tijanine, ovo je srećan kraj, neka nam bude poslednja opomena, poručio je Igor Jurić.

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", kaže da se pokazalo da je brzina potrage ključna.

"Tijana je imala tri i po sata da se spasi od čoveka koji ju je oteo, a ovde je problem što se nije na najbolji način i na vreme reagovalo", rekao je Jurić ukazujući da mora da se uvede sistem obaveštavanja o nestanku dece.

Kaže da je velika sramota što se pojavila dilema da li je to taj osumnjičeni.

"Sramota je što se poteže dilema. Bio sam na samom mestu nestanka, kod roditelja. Na kraju krajeva, idite u Malču, pitajte te ljude ko im je komšija, razgovarajte sa detetom. Mnogo me pogodilo sve jer ovakvim pričama pogađamo porodicu u srce i samu devojčicu", naveo je Jurić.

Jurić je rekao da je razgovarao sa predstavnicima Ministarstva pravde i MUP-a, kao i da je premijerka dogovorila da se formira radna grupa u kojoj će biti najbolji operativci iz ova dva ministarstva.

"Da je ovakav sistem postojao, ne bismo čekali 17 dana da pronađemo osumnjičenog i čekali 10 dana da saznamo da li je Monika živa", rekao je osnivač Fondacije "Tijana Jurić".

Ističe da smo imali mnogo opomena i da nema vremena za čekanje. "Neke tragedije su završene poput Tijanine, ovo je srećan kraj, neka nam bude poslednja opomena", zaključio je Jurić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво