FED KUP: Stojanović predvodi teniserke Srbije u Luksemburgu
Foto: Teniski Savez Srbije

IDEMO, DEVOJKE

FED KUP: Stojanović predvodi teniserke Srbije u Luksemburgu

Tenis -

Selektor ženske reprezentacije Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić objavila je spisak teniserki za takmičenje u Luksemburgu u prvom kolu I grupe Evro-afričke zone za 2020. godinu FED kupa.

Ekipu predvodi 85. teniserka sveta Nina Stojanović, a u sastavu su još Aleksandra Krunić (160. na WTA listi), Olga Danilović (185) i najbolja juniorka Srbije, 15-godišnja Fatma Idrizović.

Zonsko takmičenje, kao i 2019. godine, podeljeno je u dve grupe i dva grada, a Srbije će u Luksembugu pored domaće selekcije biti sa Poljskom, Slovenijom, Švedskom i Turskom.

foto: Teniski Savez Srbije

"Ivana Jorović je zbog povrede morala da otkaže ovogodišnje učešće, iskreno joj želim brz i uspešan oporavak, nadam se i verujem da će se uspešno vratiti na teren. Što se četvrte igračice tiče odlučila sam da dam šansu mladoj Fatmi i da u budućnosti dosta pažnje posvetimo mladim i talentovanim teniserkama koje će kroz ovakve prilike da stiču iskustvo i da uz starije igračice uče i stasavaju. Naravno pored Fatme je tu i Lola Radivojević koja je takođe mlada i uspešna, tako da verujem da će i u budućnosti naš ženski tenis biti u vrhu. Verujem u ovaj tim i znam da će dati sve od sebe, a naravno pored dobre igre u sportu je potrebna i sportska sreća koja će nas nadam se pratiti", rekla je selektorka Fed kup selekcije Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić.

A grupu u Talinu čine domaća Estonija, Austrija, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Italija i Ukrajina.

Pobednici grupa boriće se međusobno za plasman u plej-of za kvalifikacije Svetske B grupe.

Takmičenje je na programu od 5. do 8. februara.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track