Partizan deklasirao Virtus 1Foto: STARSPORT

U prvom kolu druge faze takmičenja u Evrokupu, košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu italijanski Virtus sa 99:81 (26:23, 36:19, 22:21, 15:18) i nagovestili da će biti ozbiljni kandidati za plasman u četvrtfinale.

Pred oko 17.000 navijača u „Štark areni“ u duelu bivših šampiona Evrope crno-beli su potpuno nadigrali i na kraju deklasirali ekipu koju sa klupe vodi Aleksandar Đorđević, koji je dočekan ovacijama.

Očekivalo se da će Virtus biti mnogo teži protivnik Partizanu, ali je trener crno-belih Andrea Trinkjeri pronašao način da zaustavi najbolje igače italijanskog tima Miloša Teodosića i Stefana Markovića.

Kapiten naše reprezentacije je postigao 14 poena, ali je pogodio tek svaki treći šut, dok je Marković suset završio sa jednim postignutim košem.

Bez njihovog pravog učinka Virtus je bio nemoćan u napadu, a Đorđević u odbrani nije imao rešenje za bekove Partizana, koji su imali najbolje ovosezonsko šutersko veče u Evroligi.

Partizan je večeras postigao 14 trojki iz 32 pokušaja i Vitrus to nije mogao da nadoknadi. Treba istaći da su igrači Partizana pokazali i mnogo više energije, pa su dominirali u skoku i susret su završili sa osam uhvaćenih lopti više, a pet više u napadu.

Uz to su imali i četiri izgubljene lopte manje i to je u zbiru doprinelo da imaju devet šuteva više, što je takođe napravilo veliku razliku. Pored toga što je Partizan osvojio dva važna boda, veoma je važno i što je pobeda ostvarena sa ovako velikom razlikom, jer je malo verovato da će Virtus u Bolonji slaviti ubedljivije.

U drugom kolu Partizan će 15. januara gostovati Trentu.

Partizan: Volden 23, Zagorac 7, Pejdž 19, Gordić 22, Jaramaz 5, Veličković 10, Birčević 1, Reding 7, Janković , Tomas, Trigfunović, Mozli 3.

Virtus: Gejns 21, Pajola 5, Baldi 3, Marković 1, Riki 5, Delija 2, Kurnoh, Hanter 7, Vims 9, Nikolić, Teodosić 14, Gembl 14.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari