ANDREJ JE 5 GODINA BIO PROSJAK, A DANAS ZARAĐUJE 100.000! Odučio je da podeli svoju TAJNU sa celim svetom! (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube

NIJE ODUSTAJAO

ANDREJ JE 5 GODINA BIO PROSJAK, A DANAS ZARAĐUJE 100.000! Odučio je da podeli svoju TAJNU sa celim svetom! (FOTO)

Zanimljivosti -

Andrej Jik, živeo je skoro pet godina kao prosjak, a novac koji je dobijao je štedeo je kako bi uredio studio i pokrenuo Jutjub kanal.

Andrej je danas poznati jutjuber, koji je za samo godinu putem svog kanala zaradio više od 100.000 dolara.

Kako kaže, njegov put do današnjeg uspeha nije bio lagan. Iako u počecima svoje poslovne karijere nije ni slutio da će postati jutjuber, a kamoli da će glavna tema njegovih snimaka biti finansije, kaže da ga je život prijatno iznenadio.

foto: Printscreen/Youtube

Naime, pre nego što je na popularnoj društvenoj mreži počeo da objavljuje edukativne snimke o ličnim finansijama, ovaj 30-godišnjak radio je kao snimatelj poučnih videa o pravilnom izvođenju mađioničarskih trikova za jedan startap, ali i kao savetnik na snimanju poznatog filma “Majstori iluzije 2”.

“Snimanjem i magijom počeo sam ozbiljno da se bavim sa 19 godina. Kada sam dobio poziv za snimanje poznatog filma, nisam se dvoumio ni sekunde. To mi je bilo ostvarenje sna”, objasnio je Jik.

foto: Printscreen/Youtube

Njegova opsednutost magijom, ali i kamerom počela je još u ranom detinjstvu. Naime, njegovi roditelji, pre preseljenja u SAD, dugo godina su radili u cirkusu u Rusiji.

“Dolaskom u SAD naš život je vremenom postajao sve teži. Iako smo se doselili zbog dobre poslovne ponude mog oca, nakon nekoliko godina našli smo se u velikim dugovima. Mislim da je upravo tragična finansijska sudbina moje porodice kriva za moju današnju karijeru”, dodao je on.

Nakon što je pet godina sam učio kako da upravlja novcem, krajem 2018. godine Jik je na svom računu imao 20.000 dolara ušteđevine. Upravo je u tom trenutku odlučio da napusti posao, opremi studio i u januaru prošle godine objavio je prvi video.

foto: Printscreen/Youtube

Danas, godinu kasnije, njegov kanal broji oko 323.000 pratilaca, uz godišnju zaradu od 100.000 dolara, što je 40.000 dolara više nego što je zarađivao kao snimatelj, objašnjava.

“Da, danas zarađujem od reklama i brojnih saradnji, ali prva četiri meseca beležio sam velike gubitke. Kada radite po šest sati na istraživanju, pa onda još tri do četiri sata na snimanju i 10 na montaži, a na kraju meseca na računu vas dočeka minus, teško je nastaviti dalje, ali nisam odustajao. Sada vidim da se moja upornost isplatila”, zaključio je Jik.

foto: Printscreen/Youtube

Kurir.rs/Business Insider/Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja