Jovanović: Gradska vlast kampanjom laži dodatno gura „Ikarbus“ u provaliju 1Foto: Narodna stranka

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović upozorio je danas gradsku vlast i vladajući SNS da prestanu sa „kampanjom laži“ u vezi sa fabrikom „Ikarbus“, koja toj domaćoj fabrici samo stvara dodatne probleme i gura je još brže ka ivici provalije.

Jovanović je naveo da je nepobitna činjenica da je prethodna gradska vlast za četiri godine, do 2013. godine, kupila više „Ikarbusovih“ autobusa nego aktuelna vlast SNS-a za sedam godina, navodi se u saopštenju Saveza za Srbiju.

„Istina je da su tada strani autobusi ’Solaris’ kupljeni na tenderu koji je finansirala Evropska banka za obnovu i razvoj i po njenim uslovima, a da je sadašnji zamenik gradonačelnika Goran Vesić u ime Beograda kupio turske i kineske autobuse, iako ga niko nije ni sa čim uslovljavao“, dodao je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

Jovanović je istakao da je prethodna vlast, istovremeno sa nabavkom „Solaris“ autobusa ponudila „Ikarbusu“ i FAP-u da od njih kupi najmanje 100 autobusa koje bi zajednički proizveli. Jovanović: Gradska vlast kampanjom laži dodatno gura „Ikarbus“ u provaliju 2

„Danas su Ikarbus i FAP gotovo mrtve fabrike, i pored obećanja da će finska SISA doći u Priboj, a Mercedes u Beograd“, naveo je Jovanović.

Jovanović je dodao da SNS i u osmoj godini „praktično apsolutne vlasti“ u Srbiji nastavlja da za svoje neuspehe i izneverena obećanja krivi sve druge – nekad opoziciju, nekad „bivšu vlast“, a nekad i sam narod – samo ne nju samu.

„Da li je SNS-u ’bivša vlast’ odgovorna što je njihov predsednik Aleksandar Vučić 2014. godine obećavao da će od ’Ikarbusa’ napraviti ’srpski Mercedes’- i što od toga nije bilo ništa? Da li im je opozicija kriva što član Predsedništva SNS-a Goran Vesić obećavao u ime grada da će do kraja 2019. godine kupiti 100 autobusa od ’Ikarbusa’ – i što od toga takođe nije bilo ništa“, upitao je Jovanović.

Jovanović je pitao i da li je sadašnjoj vlasti kriva odbornička grupa SZS što je kritikovala tender iz aprila prošle godine, koji je tako raspisan da je unapred eliminisan „Ikarbus“ iz najveće gradske nabavke autobusa od 2013. godine, što danas potvrđuje i sam direktor te domaće fabrike.

„Ako vladajuća stranka nema snage ni časti da preuzme odgovornost za svoja (ne)dela, i ako želi da za sve medijski okrivi opoziciju ili ’bivšu vlast’, neka barem vodi računa o elementarnim činjenicama“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari