≫ 

Sa Crnom Gorom je stvar časti, ponosa i inspiracije: Peruničić veruje u bolju igru Orlova

- Od momaka ću tražiti sve što sam i do sad. Da daju sve od sebe, pa i preko granice - ističe selektor Srbije

  • 11
Nenad Peruničić Foto: MN Press

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić, uoči utakmice protiv Crne Gore na Evropskom prvenstvu, rekao je da njegov tim mora da ima bistriju glavu i više vere u sebe nego protiv Belorusije.

Srbija je na startu turnira izgubila od Belorusa 35:30, Crnogorci su takođe poraženi od Hrvatske 27:21, pa će međusobni duel odlučiti ko će ostati u igri za plasman u drugu fazu, a ko može da se sprema za povratak kući.

- Utakmica protiv Crne Gore je trenutak odluke. Ili nastavljamo ili se vraćamo podvijenog repa kući. Stvar je ponosa, časti, inspiracije i odgovornosti koje svi nosimo i predstavljamo svoju zemlju. Očekujem da ovi momci imaju drugaciju reakciju nego što su imali u prethodnoj utakmici. Da imaju bistriju glavu nego što su je imali i malo više vere nego što je bilo - rekao je Peruničić na konfrenciji za medije u Gracu.

On je dodao da očekuje "tvrdu, žestoku, fajtersku utakmicu".

- Od momaka ću tražiti sve što sam i do sad. Da daju sve od sebe, pa i preko granice. Verujem da smo spremni da se izdignemo iz ove situacije i poraza u prvoj utakmici. Isto tako verujem i da imamo snagu, karakter da pokažemo zube i da pobedimo.

Peruničić ističe da je Crrna Gora jako dobra, mlada reprezentacija, sa igračima iz Bundes lige.

- Oni su imali slican put kao i mi. Jako agresivni, što cu i ja tražiti od mojih igrača, čak i više. Nezgodna, agresivna ekipa, sa odbranom koju ne igra mnogo reprezentacija, ali shodno njihovom gabaritu, to im najviše leži. Tu moramo biti jako obazrivi. Tehnicke greške i izgubljene lopte moramo da smanjimo na minimum. Očekujem da ćemo u realizaciji zicera biti barem 50 posto bolji. Da smo imali u prvoj utakmici malo bolju realizaciju, mislim da bi bilo potpuno drugacije - rekao je Peruničić i naveo da očekuje da njegovi igrači bolje igraju u defanzivi.

- Ako stalno ponavljamo lošu odbranu onda sva moja priča pada u vodu - da nam je odbrana glavna snaga i da smo na njoj najviše radili. Situacija nije dobra, nismo krenuli kako treba, govorili smo o prvoj utakmici kao najvažnijoj. Bože moj, muškarci smo, znamo šta želimo. Takve sitacije grade i ličnost i karakter. Prosto moramo da vidimo da li možemo da budemo jači u glavama nego što smo bili - zaključio je Peruničić.

Meč između rukometaša Srbije i Crne Gore igra se sutra od 18.15 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nuto ene

    10. januar 2020 | 18:21

    Idi bre kuci i prosipaj lafinu ti neznas odakle si supalj.Zar te vise nie sramota bezi bre i spasi srpskki rukomet.

  • W

    10. januar 2020 | 18:33

    Vidite nekako da izgubite od ovih što će crkve da nam uzmu:(

  • Душан

    10. januar 2020 | 18:20

    А са Хрватском 🙈🙈🙈🙈🙈🙈😂😂😂😂?????????????????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA