J. Gajeskov
U redu za naforu

U četvrtak 9. januara pravoslavni vernici proslavili su treći dan Božića i Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, prvog svetitelja koji je nastradao za hrišćansku veru.

Svetu liturgiju u Sabornom hramu Svetog velikomučenika Georgija u sidnejskoj Kabramati služio je i vernike pričestio prota Nikola Bilić, a odgovarao crkveni hor, dok je starešina hrama ove naše svetinje Đuro Đurđević prethodno presekao više od 40 kolača slavarima koji su toga dana slavili Svetog Stefana.

Prota Nikola za vreme liturgije

Bez obzira što je bio radni dan u hramu se okupio lep broj vernika, uključujući i malu decu sa roditeljima.

Iz rasporeda važnijih bogosluženja za naredni period u Kabramati beležimo četvrtak 14. januar, kad slavimo svetog Vasilija i Srpsku novu godinu (Sveta liturgija počinje u 10 sati), zatim subotu 18. januar – Krstovdan (Sveta liturgija i vodoosvećenje su u 10 sati) nedelju 19. januar – Bogojavljanje (Sveta liturgija sa litijom i velikim Vodoosvećenjem u 10 sati) i ponedeljak 20. januar – Sveti Jovan Krstitelj (sečenje slavskih kolača počinje u 7.00, a Sveta liturgija u 9.30 sati).

Deo vernika u Kabramati na treći dan Božića

Takođe, u ponedeljak 27. januara na praznik Svetog Save Sveta liturgija počinje u 10 sati.

Slava škole “Vuk Karadžić”

U nedelju 2. februara je slava ovdašnje Srpske nedeljne škole „Vuk Karadžić”, sa rezanjem slavskog kolača i prigodnom Svetosavskom akademijom posle svete liturgije koja je u 10 sati ujutru.

Prota Đuro delio naforu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here