• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moleban za Srbe i za "srpsku" Novu godinu

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Moleban podrške Srbima biće održan u ponedeljak,13. januara, na platou ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, saopštila je SPC.

 Beograd - Moleban -  Srbi - Srpska Nova godina Izvor: Mondo/ Goran Sivački

"Moleban za početak Pravoslavne Nove godine i molitveni skup podrške našem stradalnom narodu u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji i svim srpskim krajevima održaće se 13. januara na Platou ispred Hrama Svetog Save u 23.30", navodi se u saopštenju Srpske pravoslavne crkve.

U međuvremenu, Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori usvojio je nacrt inicijative za ocenu ustavnosti nedavno usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti pred Ustavnim sudom Crne Gore, koju je, uz blagoslov Crkve, pripremio stručni tim domaćih pravnika.

Možda će vas zanimati

"Blagodarimo svima vernima u Crnoj Gori na pokazanom hrišćanskom dostojanstvu u otporu ovom bezakonju, koje je prepoznato i od naše braće i sestara širom regiona i sveta, kojima takođe ovom prilikom šaljemo naše arhipastirske blagoslove", navodi se u saopštenju i poziva da se ne preduzimaju jednostrane pravne aktivnosti na polju protivljenja zakonskom tekstu koji je usvojio crnogorski parlament.

Episkopski savet u saopštenju dodaje i da podržava buduće organizovanje i sprovođenje molitvenih litija četvrtkom i nedeljom i daje blagoslov da mesno sveštenstvo u svim gradovima prema iskazanoj želji i potrebi naroda ostalim danima organizuje molitvene skupove i crkveno-narodne tribine pri hramovima, kulturnim centrima i drugim za to prikladnim mestima, podsjećajući na obavezu čuvanja mira i dostojanstva, kao i do sada.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image