Ujedinjene nacije ukinule pravo glasa za sedam zemalja

Ujedinjene nacije saopštile su da je sedam zemalja, uključujući Venecuelu i Liban, toliko zaostalo u plaćanju doprinosa da gube privilegije za glasanje u Generalnoj skupštini koja ima 193 člana.
Portparol UN Stefan Dizarik rekao je da su još tri zemlje - Komori, Sao Tome i Principe i Somalija - takođe u zaostatku, ali je odlučeno da mogu da zadrže svoj glas do septembra.
 
On je naveo da, osim Venecuele i Libana, pravo glasa gube i Centralnoafrička Republika, Gambija, Lesoto, Tonga i Jemen.
 
Procenjuje se da je 4,5 miliona ljudi izbeglo iz Venecuele od 2015. godine zbog hiperinflacije, bezbednosne situacije i političke podele u zemlji koja je nekada bila među najbogatijima u Latinskoj Americi zbog ogromnih rezervi nafte.
 
Liban se suočava sa svojom najgorom ekonomskom i finansijskom krizom u decenijama i sve su češće restrikcije struje. Demonstranti su u oktobru izašli na ulice zbog predloženih novih poreza, ali sada pozivaju na okončanje vladavine političke elite koja upravlja zemljom od završetka građanskog rata 1975-90.
  • milicica

    12.01.2020 14:56
    bagro ujedinjena
    Gde su vam SAD ONE NE PLACAJU ili placaju na kasicice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.