≫ 

Peruničić dao intervju Hrvatima: Igrači više ne žele da igraju za Srbiju, sve je počelo 2006. godine

Selektor Orlova govorio o problemima koje srpski rukomet ima

  • 36
Nenad Peruničić Foto: Marko Jovanović

Rukometna reprezentacija Srbije neslavno je završila ovogodišnje Evropsko prvenstvo, a utakmicom protiv Hrvatske (20.30, RTS) i zvanično će ''zatvoriti učešće'' u grupnoj fazi!

Tom prilikom hrvatski portal ''Index'' je, kao najavu meča, napravio intervu sa selektorom Orlova Nenadom Peruničićem koji je donekle izneo srž problema koji srpski rukomet ima.

- Što se tiče ovog turnira, možda nemamo kvalitet kao pre. Jedan od problema su otkazi igrača koji više ne žele da igraju za Srbiju. Za mene su igrači koji su ovde najbolji zato što žele da igraju za svoju zemlju. Od 2006. nam se sve to događa, rukomet je izgubio draž u Srbiji - rekao je Peruničić i dodao:

- Bio je jedan od najpopularnijih sportova. Izgubili smo se u traženju talenata. Ljudi misle da će to doći samo od sebe, ali sada je drugo vreme i biznis je ključan. Deca u Srbiji idu na košarku, odbojku i borilačke sportove, dok u moje vreme deca su masovno dolazila na rukomet. Sada to više nikoga ne zanima.

Nenad Peruničić Foto: MN Press

Osetilo se to i na tribinama, jer je Srbija u Gracu imala mizernu podršku.

- Žao mi je što nas nisu podržali. Mnogo Srba živi u Beću, a to nije daleko od Graca. Kada vidim s koliko strasti hrvatski navijači idu uz svoju reprezentaciju, voleo bih da je tako i u Srbiji. Svi nose dresove, to je lepo videti. Voleo bih videti stotinjak srpskih zastava, a ne samo deset na tribinama. Osećamo se usamljeno, igrači osećaju da nemaju podršku. Možda je ne zaslužujemo, možda je takvo vreme, a možda ljude ne zanima - jasan je Peruničić.

Istakao je selektor i da je problem Srbije što nema jeda klub u koji će da ulaže kako bi se stvarali reprezentativci, a na pitanje novinara da li bi portugalski model, gde fudbalski klubovi Porto, Sporting i Benfika ulažu u rukometne timove, mogao da se primeni na Zvezdu i Partizan, Peruničić je rekao:

Nenad Peruničić Foto: Marko Jovanović

- Mislim da nije moguće. Fudbalski klubovi mogu da pomognu, ali oni su kod nas rupa bez dna. Mislim da puno više traže nego što daju. U bližoj budućnosti je teško očekivati da ćemo imati takav klub. Država bi možda mogla da uloži u projekat podizanja reprezentacije kroz neki klub.

- Ja jesam veliki zvezdaš, ali ako je trenutni prvak Vojvodina klub koji će podići rukomet u Srbiji, onda ja nemam ništa protiv da budu nosioci projekta.

>>> U Evroligi je svaki poen bitan u borbi za TOP 8, a u ABA ligi za plej-of. Takva je situacija za Zvezdu koja ovih dana ne sme da se opusti ni trenutak. Crveno-beli danas (17.00) gostuju Megi, čista dvojka je 1,15, a pobeda Zvezde sa više od 11,5 poena razlike 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mega - Zvezda.

Video: Peruničić nezadovoljan samovoljom Kukića u poslednjem napadu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    13. januar 2020 | 08:53

    Raspustiti RS dovesti mladje ljude ,selektora iz Norveske ,Danske ili Svedske pa polako stvarati tim.

  • Nenad Republika Srpska

    13. januar 2020 | 10:02

    11.01.2020 organizovan je sabor mladih rukometaša u Banja Luci. Okupilo se oko 500 učesnika i to generacije 2002,2004,2008. Pitam se da li je iko došao iz Rukometnog saveza Srbije da pogleda tu djecu. 99% te djece bi volilo i željeli bi zaigrati za reprezentaciju Srbije!

  • Wien

    13. januar 2020 | 08:52

    Ne podrzavamo nekoga ko se ne bori za grb zastavu himnu...a vi se i dalje samo setajte po terenu kao balerine ...podrzavali smo fudbalere pa su nam vratili tako sto se nisu ni pozdravili...caooo i vi i balerine na travi..podrska se zasluzuje a vi ste daleko od toga...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA