Zimski prelazni rok na “Marakani”: Boaći i Pavkov čekaju, konkretne ponude za još dvojicu igrača

Z. Ć.

13. 01. 2020. u 21:11

Veze sa Bliskim istokom, Kinom i Turskom polako se usijavaju, odatle dolazi najviše signala za tandem napadača. Jovančić na meti mađarskog Ferencvaroša, Babić blizu odlaska

Зимски прелазни рок на “Маракани”: Боаћи и Павков чекају, конкретне понуде за још двојицу играча

NEIZVESNOST Pavkov i Boaći Foto: M. Vukadinović

NAJVEROVATNIJE neće biti dolazaka, mogući su samo odlasci - poručili su iz Zvezde na startu priprema za prolećnu sezonu. U ovom, jednosmernom pravcu je i počeo zimski prelazni rok na "Marakani". U avionu za Kipar, gde crveno-beli već nekoliko dana vredno rade na sticanju snage, nije bilo mesta za dvojicu stranaca - Španca Kanjasa i Brazilca Žandera. Trener Dejan Stanković ne računa na njih i oni uveliko traže nove klubove.

Napadači Ričmond Boaći i Milan Pavkov nalaze se na listi igrača koju imaju dozvolu kluba da se presele u inostranstvo u slučaju adekvatnih ponuda. Boaćijeva "sloboda" procenjena je na dva miliona evra, za Pavkova duplo manje, pa zainteresovani timovi mogu da biraju. Veze sa Bliskim istokom, Kinom i Turskom polako se usijavaju, odatle dolazi najviše signala.

Konkretne ponude postoje za još dvojicu igrača crveno-belih tako da je moguće da uskoro bude još odlazaka. Vezista Dušan Jovančić je već neko vreme na meti mađarskog Ferencvaroša, za njegove usluge zainteresovan je i poljski Leh. Ko bude bio konkretniji, dobiće proverenog i iskusnog igrača koji je pre dve sezone bio pravo otkrovenje i osveženje u timu Vladana Milojevića. Ukoliko i ne sklopi posao, Jovančić će zaoštriti konkurenciju na poziciji zadnjeg veznog pored oporavljenog Branka Jovičića i mlađanog Njegoša Petrovića.

Štoper Srđan Babić "koketira" sa nekoliko ekipa iz Turske i Poljske. Zlatni "orlić" bio je u senci iskusnijih kolega Degeneka i Milunovića, željan je igre i promenom kluba bi dobio veću minutažu.

FUDBAL, PA BRČKANjE
TREĆEG dana priprema na Kipru igrači su dobili ono što najviše vole - da igraju fudbal. Posle odrađenih vežbi sa novim kondicionim trenerom, Italijanom Federikom Panonćinijem, stigla je "relaksacija" sa loptom. Podeljeni u četiri ekipe, crveno-beli su se rastrčali po terenu. Vodila se velika bitka, pljuštali su golovi, a pobedi se radovala ekipa u kojoj su igrali Stanković (golman), Vulić, Pankov, Garsija, Rodić, Vukanović i Krstović. Posle treninga usledila je zajedničko rashlađivanje i brčkanje nogu u moru.
RASHLAĐIVANjE Fudbaleri crveno-belih posle treninga se relaksiraju u moru Foto FK Crvena zvezda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije