≫ 

Snimci hapšenja 22 osobe zbog podvođenja: U iznajmljenim stanovima nađena droga, pare, dokumentacija

Pronađena je i privremeno oduzeta municija, kao i četiri vozila koja su korišćena u izvršenju ovog krivičnog dela

  • 5

Članovi dve kriminalne grupe, njih 22, uhapšeni u pod sumnjom da su u periodu od marta 2019. godine do januara ove godine na području Srbije i Bosne i Hercegovine iznajmljivali stanove u kojima su angažovali osobe ženskog pola radi pružanja seksualnih usluga.

Uhapšeni su : D. T. (45), S. G. (47), S. M. (28), D. P. (45), J. M. (25), N. R. (38), Z. J. (44), D. К. (61), R. V. (32), P. LJ. (35), S. G. (49), M. Ž. (61), M. T. (45), V. Đ. (44), V. P. (36), M. R. (32), T. L. (36), S. N. (38), T. H. (33), N. S. (35), S. D. (33), kao i policijski službenik G. S. (45), dok se za još dve osobe intenzivno traga.

Takođe, kako se sumnja, radi prikrivanja identiteta i kriminalnih aktivnosti sebi i angažovanim ženama davali su pseudonime i potom organizovali oglašavanje prostitucije u sredstvima javnog informisanja - navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Organizatori ove kriminalne grupe se sumnjiče da su organizovali i fizičko obezbeđenje stanova u kojima su se žene bavile prostitucijom, njihov prevoz kao i da su kontrolisali dolaske njihovih klijenata.

- Oni su, kako se sumnja, neposredno ili preko angažovanih pripadnika prikupljali sav novac i vršili njegovu raspodelu u smislu pokrivanja troškova i podelu dobiti članovima grupe, shodno dodeljenim zadacima. Takođe, sumnja se da su omogućili nesmetano funkcionisanje kriminalne grupe na taj način što su preko osumnjičenog policijskog službenika kontinuirano pribavljali podatke za određena lica i vozila - dodaje se u saopštenju policije.

Prilikom pretresa stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni policija je oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopova, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili.

Takođe, pronađena je i privremeno oduzeta manja količina opojne droge, municija, kao i četiri vozila koja su korišćena u izvršenju ovog krivičnog dela.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    14. januar 2020 | 13:03

    Cime se ljudi bave🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ sve na goli otok!

  • Maxi

    14. januar 2020 | 14:08

    Priče za malu decu, preko pola ce da izađe za nedelju dana!!!

  • BigFoot

    14. januar 2020 | 15:07

    Snimak razbijanja vrata, ništa više.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA