Zaštitnik građana: Rešenje nakon pritužbe na Fond PIO 1Foto: Pixabay/Besnopile

Intervencijom zaposlenih u Stručnoj službi zaštitnika građana Penzijsko-invalidski fond je u roku od tri dana uručio rešenje za tuđu negu i pomoć jednoj Beograđanki na kućnu adresu i na osnovu toga ona je sada u mogućnosti da ostvari sve pogodnosti predviđene zakonom.

Ona se zaštitniku građana obratila jer joj zbog greške zaposlenih u pošti rešenje za tuđu negu i pomoć nije dostavljeno godinu dana.

U pritužbi je objasnila da je od Fonda PIO tražila objašnjenje zašto joj rešenje nije dostavljeno godinu dana, a u odgovoru joj je rečeno da je posle neuspele dostave preko pošte potrebno da lično preuzme dokument u Fondu PIO.

S obzirom da je obolela od multiple skleroze i veoma joj je otežano kretanje, obavestili su je da kod notara može da ovlasti drugo lice za preuzimanje rešenja.

Pošto su joj prihodi veoma niski i nije u mogućnosti da plati notara, obratila se zaštitniku građana za rešavanje nastalog problema, navodi se u saopšzenju.

Zaposleni u Stručnoj službi zaštitnika građana su odmah kontaktirali Fond PIO i posle intervencije u roku od tri dana pritužilji je uručeno rešenje za tuđu negu i pomoć na kućnu adresu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari