Dušan Jovančić ponuđen Alavesu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.01.20. | 09:34

Na Marakani čekaju odgovor iz Baskije

Svakodnevno se piše o potencijalnim transferima napadača Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova, ali bi Crvenu zvezdu među prvima mogao da napusti iskusni vezista Dušan Jovančić! Momak iz Beograda, koji je uz Milana Pavkova tokom prošlogodišnjeg učešća u Ligi šampiona predstavljao jednu od najvećih evropskih senzacija, ponuđen je španskom Alavesu, saznaje MOZZART Sport.

Posrednik u celoj priči je jedan poznati srpski menadžer, izuzetno cenjen na Iberijskom poluostrvu. U Ljutice Bogdana čekaju odgovor iz Basklije, kluba sa kojim su sarađivali u bliskoj prošlosti kada je u Vitoriju otišao Aleksandar Katai.

Izabrane vesti

Nekadašnji kapiten Vojvodine ima dozvolu da napusti klub ove zime u slučaju dobre ponude. Za Jovančića su interesovanje do sada pokazali Ferencvaroš, kao i jedan poljski klub koji nije mogao da isprati uslove iskusnog veziste. U drugoj godini novog ugovora Jovančić u Zvezdi  mesečno zarađuje oko 30 hiljada evra što je za Poljake bilo previše. Otuda su pregovori zastali, a sada se čeka odgovor Alavesa.

Tokom prošle sezone Dušan Jovančić je bio jedan od najboljih investicija Crvene zvezde. Doveden je bez obeštećenja, kao igrač kome je istekao ugovor sa Vojvodinom, a ubrzo je postao jedan od najboljih igrača čete Vladana Milojevića. Ugasio je požar u Salcburgu, pre toga imao solidnu rolu u Trnavi, da bi vrhunac karijere doživeo u beogradskom duelu sa Liverpulom. Uz dvostrukog strelca Milana Pavkova bio je možda i najbolji igrač srpskog šampiona u tom duelu, i dobio bitku sa Milnerom i Lalanom.

Međutim, ove jeseni nije ponovio takav nivo igara. Mučio se i sa povredama, što se osetilo u pojedinim duelima. Pamtiće se samo izjednačujući gol u Helsinkiju, kao i rola u finišu beogradskog meča sa Jang Bojsom kada je odličnom skok igrom neutralisao duge lopte ka Orouu.

Vezista koji je zaobilaznim putem došao na veliku scenu produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom do leta 2021. godine. Međutim, teško da crveno-beli mogu da računaju na veliko obewštećenje čak i ako se Alaves odluči da Jovančića. Milion evra je gornja granica, pošto će Jovančić uskoro napuniti 30 godina. Takođe, očekuje se da se novi trener Crvene zvezde na proleće najviše oslanja na Petrovića, Jovičića i Vulića kada je u pitanju srce veznog reda.

 Alavesu su preko potrebna pojačanja. Tim iz Vitorije se bori za opstanak i u ovom trenutku ima pet bodova više od ugrožene Majorke. Tim iz Vitorije je poslednju pobedu ostvario 24. nov embra protiv Eibara, i od tada ima četiri poraza i dva remija.

(FOTO: Starsport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara