Vesti

Lamborghini preskače Sajam automobila u Ženevi!

Još jedan u nizu

Lamborghini Sian
1.39KPregleda

Nekako je postala učestala pojava da veliki proizvođači automobila preskaču velike sajmove automobila. Poslednji u nizu koji je najavio povlačenje jeste Lamborghini, koji neće biti deo Sajma automobila u Ženevi ove godine…

Lamborghini Sian

Naime, u saopštenju za medije u kome se govori o rekordnoj prodaji ostvarenoj prošle godine, predstavnici italijanskog proizvođača su navel ii da neće prisustvovati događaju koji će se održavati između 2. i 15. marta u Ženevi.

“Lamborghini nastavlja sa svojom strategijom i u ovoj godini. Ona podrazumeva predstavljanje novih modela u okviru specijalnih događaja organizovanih baš povodom njihove premijere. Kao što možete zaključiti, to znači da Lamborghini neće učestvovati na Sajmu automobila u Ženevi”.

Lamborghini Sian

Što se drugih povezanih vesti sa “razjarenim bikom” tiče, potvrđeno je da će sledeća generacija njegovih super automobila imati hibridne varijante. Predstavnici kompanije nisu zalazili u detalje, ali je jasno da su mislili da ćemo videti elektrifikovane varijante naslednika modela Huracan i Aventador. Veruje se i da će Urus dobiti hibridni pogonski sklop. On bi trebalo da bude sličan onome koji će se naći u modelu Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid. Kod njega taj pogonski sklop razvija 670 KS i 900 Nm obrtnog momenta.

U međuvremenu, Lamborghini je već zašao u vode elektrifikacije sa modelom Sian. Podsećamo, ovaj hibridni super automobil je predstavljen prošle godine. Baziran je na istoj platformi kao i Aventador. Poseduje 6.5-litarski, atmosferski V12 agregat uparen sa “blago” hibridnim sisitemom. Taj pogonski sklop razvija 808 konjskih snaga. Zahvaljujući tome, Sian iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 2,8 sekundi. Takođe, on postiže maksimalnu brzinu od 350 km/h.

Lamborghini Sian

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery