Aktuelno

Ljubica Tucakov:  Lični prostor tela
17.01.2020. - 01.02.2020.

Ljubica Tucakov: Lični prostor tela


U petak, 17. januara, u 20 časova, u Galeriji SULUV biće otvorena izložba slika Ljubice Tucakov pod nazivom Lični prostor tela. Izložba će trajati do 31. januara 2020. godine.

 

Izložba Lični prostor tela nastala je sa idejom reprezentacije tela i njegovog jedinstvenog ličnog prostora. Predstavljanje ljudskog tela bilo je uvek neiscrpna tema slikarstva. Način na koji je ovde prikazano predstavlja jedno novo sagledavanje, kako tela, tako i prostora u kojem ono obitava. Fokus je na usamljenom telu okruženom jednostavnim ličnim prostorom. Ovo istraživanje pokušaj je predstavljanja onoga što nije u realnosti okom vidljivo – ličnog prostora koji je uvek sa nama bili mi svesni njega ili ne. U današnjem, nikad bržem i lakšem menjanju mesta, lični prostor je taj koji ostaje stalno sa nama. Rezultat ovog istraživanja jesu slikarski i digitalni radovi koji na različite načine daju rešenje ove teme. Glavni opus rada jesu slike na platnu, dok ih digitalni radovi prate i dopunjuju.
Autorka

Ljubica Tucakov rođena je 1994. godine u Novom Sadu. Završila je srednju školu za dizajn Bogdan Šuput, odsek likovni tehničar. Nakon završetka srednje škole, 2013. godine upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu, smer slikarstvo u klasi profesorke Bosiljke Zirojević Lečić. Posle uspešno završenih osnovnih studija 2017. godine upisuje Master akademske studije slikanja pod mentorstvom profesorke Lidije Marinkov Pavlović i završava ih 2019. Dobitnica je nagarade za najuspešniji maturski rad-likovni tehničar Udruženja primenjenih umetnika i dizajera Vojvodine za 2013. godinu. Takođe dobitnik je i dve stipendije Dositeja za 2017. i 2018. godinu, koju dodeljuje Fond za mlade talente ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Pored samostalne izložbe Lični prostor tela predstavila se i na brojnim kolektivnim izložbama.

 

objavljeno16.01.2020.

Pretraga




Prijava na mail listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.