Crnogorcima izmaklo čudo, Hrvatska uzela bodove

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.01.20. | 21:42

Ajkule serijom 5:0 došle nadomak preokreta

Malo je nedostajalo pa da imamo najinteresantniju priču prva dva kola Evropskog prvenstva u vaterpolu. U glavnoj ulozi je reprezentacija Crne Gore, kojoj je zamalo izmakao najveći preokret poslednjih godina u svetskom vaterpolu. Na kraju, ipak, Hrvatska je u dramatičnoj završnici slavila sa 11:10.

Gol za pobedu Hrvati su postigli minut i 12 sekundi pre kraja, Garsija je bio strelac i to nakon neuspešnog napada Crnogoraca, koji su mogli da dođu do prednosti.

Izabrane vesti

Ali, šta se to dogodilo u poslednjoj četvrtini? Hrvatska je nakon tri dela utakmice vodila 10:5. Imala je igru, ubedljivo vođstvo, sve u svojim rukama, samo da polako odvede meč do kraja. Međutim, dogodilo se čudo!

Crna Gora je napravila neverovatnu seriju od 5:0 i došla do izjednačenja! I to sve bez ijednog pogotka najboljeg igrača Aleksandra Ivovića. Usledila je potpuna drama, Barakudama se stegle ruke, dok su puleni Vladimira Gojkovića u fantastičnom ritmu došli nadomak neviđenog preokreta.

I onda, poslednjih minut i po, Crnogorci su imali napad za vođstvo, možda je bio i prekršaj za isključenje nad Ivovićem, ali sudije su ostale neme, dok je na drugoj strani Garsija prekinuo tu seriju i doneo Hrvatima novu prednost, koja je ostala na snazi do kraja meča.

Ovom pobedom tim Ivice Tucka je obezbedio prolaz u četvrtfinale Evropskog prvenstva, dok će se Crna Gora boriti sa Nemačkom za drugo mesto u grupi i lakšeg rivala u osmini finala Evropskog prvenstva.

Foto: Reuters

EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU (BUDIMPEŠTA) – 2. KOLO

Četvrtak

GRUPA A

Nemačka - Slovačka 8:5
Crna Gora – Hrvatska 10:11

GRUPA B

Rumunija - Srbija 7:15
Rusija – Holandija  15:9

GRUPA C

Malta - Turska 10:13
Mađarska – Španija  11:11

GRUPA D

Grčka – Gruzja  17:10
Italija – Francuska  10:7


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara