Hapšenje
MUP
Hapšenje

MUP

Hapšenje, Foto: MUP

 

Makroi seks-mafije koji su organizovali lanac prostitucije u Beogradu i Bosni i Hercegovini imali su najmanje 30 prostitutki koje su radile za njih! Tužilac je predložio pritvor za njih 18, dok je četvoro pušteno da se brani sa slobode, ali im je zabranjeno da se sastaju i razgovaraju sa prostitutkama da ne bi uticali na njihove izjave.

Prostitutke neće biti krivično gonjene, već bi kao svedoci mogle da budu saslušane u istrazi protiv makroa. Za njima se još traga jer su u sveskama bile upisane pod nadimcima, a mogu da odgovaraju samo prekršajno.

Makroi se sumnjiče da su od marta 2019. do januara ove godine u većem broju iznajmljenih stanova u Beogradu, na Zlatiboru i Banjaluci podvodili devojke i zgrnuli ogromnu sumu novca! Iznos će biti poznat kada budu prikupljeni svi dokazi i saslušani svedoci.

Hapšenje u Beogradu

MUP RS

Hapšenje u Beogradu, Foto: MUP RS

 

Dve seks-grupe predvodili su Darko T. (45), Saša G. (47) i Miroslav T. (45), a među članovima grupe su sekretarice, obezbeđenje, vozači i policajac Gorana S. iz Beograda, koji je bio zadužen za prikupljanje podataka o klijentima.

Tri makroa su, kako se sumnja, organizovala grupe posle hapšenja najvećeg estradnog makroa Mihaila Maksimovića. Devojke koje su bile u njihovom katalogu nudili preko oglasa na specijalizovanih sajtovima za upoznavanje. Ispituje se ko su bili klijenti i da li je među njima bilo poznatih ličnosti.

Hapšenje u Beogradu

MUP RS

Hapšenje u Beogradu, Foto: MUP RS

 

- Pronađeno je više od 200 oglasa lične prirode. Za njih su radile studentkinje iz provincije, udate žene, mlađe i starije, zaposlene i nezaposlene, a na platnom spisku bila je i jedna medicinska sestra! - navodi naš izvor blizak istrazi i dodaje da je fotografija devojke bila obavezna za reklamu.

- Uz atraktivnu fotku i nadimak u oglasima su detaljno opisivali svaku prostitutku. Navodili su boju kose, očiju, visinu, težinu, godine, pa čak da li imaju tetovaže, pirsing, da li se depiliraju ili su maljave. Najavljivali su kako svaka od njih voli da usreći mušterije, šta je sa svakom od njih dozvoljeno raditi tokom seksa i koja je tarifa. Cena za sat seksa navodno je bila od 150 do 200 evra - kaže naš sagovornik.
Istraga se nastavlja saslušanjem prostitutki i svedoka. 

Mihailu zakazano suđenje

Početak suđenja Mihailu Maksimoviću i njegovom bratu Dušanu Milenkoviću, koji su optuženi za podvođenje devojaka i posredovanje u takozvanoj elitnoj prostituciji, zakazan je za 26. februar 2020. godine, potvrdio je Viši sud u Beogradu. Maksimović i Milenković su u pritvoru od februara prošle godine kada su uhapšeni. Optužnica tereti Maksimovića za trgovinu ljudima i posredovanje u prostituciji, dok se njegovom bratu stavlja na teret samo posredovanje. U Maksimovićevom katalogu navodno su se nalazile i poznate starlete i rijaliti učesnice.