Vučiću pomozi! Prodajem dedovinu, svetinje, obraz i dušu: Medicinski tehničar Nenad (35) iz Lapljeg Sela radi kao ložač i ljut je zbog načina dodele pomoći i radnih mesta

D. ZEČEVIĆ

17. 01. 2020. u 09:30

Predsedniče Vučiću, pomagaj ili će naše Kosovo ravno pusto ostati, naveo je Nenad

Вучићу помози! Продајем дедовину, светиње, образ и душу: Медицински техничар Ненад (35) из Лапљег Села ради као ложач и љут је због начина доделе помоћи и радних места

Nenad Nedeljković

PRODAJEM dedovinu, svetinje, obraz i dušu! A sve to zbog pojedinaca koji su na vlasti kako u kosovskim, tako i u srpskim institucijama na našem Kosovu i Metohiji!

Ovako glasi deo nesvakidašnjeg oglasa koji je na drvenoj tabli postavio u dvorištu porodične kuće Nenad Nedeljković (35), medicinski tehničar iz Lapljeg Sela. Sa suprugom Danijelom (28) ima tri ćerkice, Nataliju (11), Katarinu (10) i šestogodišnju Helenu, a revoltiran je pre svega zbog nepravde kojoj je izložena većina srpskih žitelja na KiM. Zaposlen kao ložač u Opštini Kosovo Polje, Nenad kaže da se na ovaj nesvakidašnji oglas odlučio jer ne može više da podnese nepravdu koja se odnosi uglavnom na raspodelu pomoći, ali i dodeljivanje radnih mesta na Kosovu i Metohiji, jer osim što mu je supruga bez posla, ni on ne radi u svojoj struci.

- Predsedniče Vučiću, pomagaj ili će naše Kosovo ravno pusto ostati - nastavak je pomenutog oglasa, a Nenad u razgovoru za naš list kaže da je uveren "da predsednik Vučić ne zna veći deo istine i realne situacije u srpskim sredinama na Kosmetu". Revoltiran je jer mu se kuća nalazi preko puta bolnice u Lapljem Selu, a ni on ni supruga ne rade u struci, pa i zbog toga razmišlja o odlasku sa KiM.

- Ne mogu da prežalim što su moji roditelji bili primorani da odu odavde jer bukvalno nisu mogli da prežive. Prodali su jednu manju njivu i otišli kod moje braće u okolinu Beograda - dodaje Nenad, koji kaže da njegovo oglašavanje nema veze sa politikom jer je i sam aktivista SNS.

Nenad priznaje da je njegova objava oglasa na društvenim mrežama izazvala lavinu i pozitivnih i negativnih komentara, ali je, kaže, uveren da negativne komentare pišu oni koji ne znaju realnu situaciju na Kosovu i Metohiji. Pogotovu što lokalni čelnici serviraju svoj deo "istine" koja, kako kaže, može biti sagledana iz više uglova. I dok pojašnjava da se i njegova supruga slaže sa objavom koju je postavio u dorištu, a koja je privukla veliku medijsku pažnju, Nenad smatra da preostali Srbi na Kosmetu moraju biti pravednije sagledavani i da je to, po njegovom mišljenju, suštinski razlog zbog kojeg se ne vraćaju ni raseljeni.

I dok su komentari povodom Nenadovog "oglasa" na društvenim mrežama različiti, meštani Lapljeg Sela uglavnom podržavaju komšiju. Kažu da potiče iz čestite porodice i da su mu i roditelji bili požrtvovani i vredni, kao i on sam.

Nenad sa porodicom

NEGDE RADE SVI, NEGDE NIKO

STRAŠNO me pogađaju takve objave o najavi selidbe naših ljudi, jer znamo da je to činjenica, da su u jednoj kući, recimo, svi ukućani zaposleni, a u drugoj niko ne radi, iako imaju, recimo, po troje, četvoro i petoro dece. Imam komšije preko puta, mladi bračni par koji su visokoobrazovani, imaju troje dece, a nemaju stalan posao. Nažalost, mnogo je takvih porodica ovde - pojašnjava Gordana Đoić, predsednica Udruženja "Avenija".

Ona kaže da je svesna činjenice da ne može država svima da obezbedi posao, ali da se, kako ističe, mora raditi na malim porodičnim biznisima koji bi trebalo da budu ravnomerno sagledani.

JOŠ JEDNA TABLA

POSLE Nenadovog oglasa, u Lapljem Selu nadomak Gračanice osvanula je još jedna tabla o prodaji kuće i odlasku petočlane porodice čiji su članovi, kako saznajemo, nezadovoljni nedavnom raspodelom poljoprivredne mehanizacije koju je donirala Vlada Srbije meštanima, a raspodelu sprovela vlast na lokalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

Kosovo

17.01.2020. 17:47

@ceca - I te kako treba ali da se pomogne onima sto nemaju ni krov nad glavom ni posao njima treba pomoci vlada srbije da im obezbedi koliko toliko uslove za zivot a ne lopovima

Despot

17.01.2020. 19:36

Takva je situacija nazalost u svim enklavama, zato su mnogi i otisli. Niste naveli da ljudi bliski vlasti na lokalu rade i u siptarskim i srpskim institucijama i jos dobijaju svu pomoc, kako novcanu tako i u vidu masina i raznih bezpovratnih projekata.. mnogi su razocarani i zele da odu odavde

Miki

17.01.2020. 20:13

Treba ispitati crnogorce koi poseduju stanove i imanje u srbiji dali je porez placen

Nada

17.01.2020. 21:59

Tesko jeste, to se vidi. Realno je ocekivati da ce Srbija pomoci gde god moze.Nenade ne gubite nadu

Gordana

17.01.2020. 23:18

Covek je u pravu sve sto je rekao...Ko je pod krusku jede krusku....Znam da nema posla za sve ali malo trebaju biti realni, nek daju pomoc ljudima sto ne rade da bi mogli da zarade za zivot...a daju ljidima koji svi clanovi rade u porodici i materijal koji dobiju prodaju...

Светислав

18.01.2020. 01:07

Ми чукундедовину нећемо да продамо. Њу су нам прво одузели комунисти, а Зорана дала другима на коришћење. Само она за колико је за то добила и они што су јој дали.

sasa

19.01.2020. 17:42

svi ovi koji glasaju protiv ,su prijatelji rodjaci koji podrzavaju ovu lokalnu vlast koja teraju ljude sa kim ......

Nas svevisnji

08.02.2020. 08:40

javite nam kada se to desi vi sto verujete da ce sa korumpiranim politicarima pravda dostici nase ljude na Kosovu i Metohiji