Slavlje španskog velemajstora
Slavlje španskog velemajstora

Karlos Sainc šeik od Dakar relija, Kamaz nastavio dominaciju, Honda konačno zaustavila KTM

Vreme čitanja: 1min | pet. 17.01.20. | 10:48

Legendarni Španac osvojio treću titulu na prestižnom off road takmičenju i to za volanom Minija, ekipa Karginova zavladala u kamionima, a Amerikanac Brabek prekinuo niz od 18 titula austrijske fabrike kros motocikala

Završeno je 42. izdanje, prvo održano u Saudijskoj Arabiji čuvenog off road izazova Dakar relija. Preostali takmičari u svim kategorijama (austomobili, kamioni, motort, kvadovi) danas su se pojavili na konačnom cilju nakon 7.900 pređenih km, od čega je čak 5.000 koje je otpalo na trkanje na etapama.

Poslednju, 12. deonicu koja je jutros sa samo 73 kilometra itinerera bila više promocija kraja trke, nego takmičarska, prvi završio prošlogodišnji šampion, Kataranin Naser Al Atijah koji je, kao veliki džentlmen aplauzom na cilju u Kidiji dočekao novog/starog vladara Dakar relija, Karlosa Sainca starijeg i njegov Mini. Lovorike su po treći put oko vrata velikog, neumornog španskog asa. Pre ove pobede 57-godišnjak je bio najbolji 2010. u Folksvagen Tuaregu i pre dve godine u Pežou 3008.

Izabrane vesti

Dvostruki šampion Formule 1, Fernando Alonso sa suvozačem Markom Komom, za volanom Tojote završio je svoj prvi Dakar reli kao 13. u generalnom plasmanu za automobile.

Andrej Karginov u akciji

Četvrti put uzastopno ruski Kamaz je izdominirao u konkurenciji kamiona, a pobednički je nakon trostrukog slavlja posade koju je predvodio Euard Nikolajev ovaj put vozio Andrej Karginov.

Kod dvotočkaša pobedu je ostvario, prvi put u karijeri Amerikanac Riki Brabek, pakleni jahač Honde. Japanski gigant je tako prekinuo niz od čak 18 titula koje su pripale čuvenoj austrijskoj fabrici kros motocikala, KTM-u.

(Foto: Reuters)        


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara