Vesti

0

Radna grupa Vlade Srbije: Strategija za zaštitu dece od nasilja u februaru

Autor: AP

Izvor: Beta

Radna grupa Vlade Srbije: Strategija za zaštitu dece od nasilja u februaru

Izvor: Foto: Novi magazin/ SA

Na sastanku kojim je predsedavala premijerka Ana Brnabić dogovoreno je unapređenje Pravilnika o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, koji propisuje postpuanje škola u slučajevima nasilja, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Na sastanku su učestvovali ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, predstavnici drugih ministarstava, kao i predstavnici UNICEF, Fondacije "Tijana Jurić", Foruma beogradskih gimnazija, Udruženja "Drug nije meta".

Navodi se da su članovi Radne grupe prihvatili predlog premijerke da u radu tog tela učestvuju i organizacije direktora škola, kako zbog važnosti svoje uloge i odgovornosti koju nose, tako i zbog boljeg uvida u realno stanje u školama.

Dodaje se da je na sastanku dogovoren je razvoj inovativnih metoda, uključujući aplikacije za prevenciju, zaštitu i prijavljivanje nasilja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR