Novi predlog za reorganizaciju Lige šampiona: Posle osmine finala, opet grupe

B.A.

17. 01. 2020. u 21:30

Kako piše "Tajms", Asocijacija evropskih klubova (ECA), koja okuplja one najbogatije, i UEFA, razmatraju opciju da se uvede još jedna grupna faza, kako bi se povećao broj utakmica

Нови предлог за реорганизацију Лиге шампиона: После осмине финала, опет групе

Liverpul, pobednik LŠ 2019. Foto AP

STIGAO je novi predlog za reorganizaciju Lige šampiona, koja će u novom formatu da krene od 2024/2025. Kako piše "Tajms", Asocijacija evropskih klubova (ECA), koja okuplja one najbogatije, i UEFA, razmatraju opciju da se uvede još jedna grupna faza, kako bi se povećao broj utakmica.

Po toj ideji, igralo bi se po istom sistemu do četvrtfinala. U tom momentu, kada ostane osam ekipa, bile bi formirane dve grupe po četiri učesnika, odakle bi po dva najbolja tima išla u polufinale. Dalje bi se sve vratilo u stari tok, a polufinalisti bi imali garantovan nastup u narednoj sezoni LŠ, bez obzira na plasman u nacionalnim šampionatima.

Ova šema, međutim, odmah je zasmetala Englezima, kojima je kalendar već previše zgusnut, i zaključili su da bi u tom slučaju Liga kup morao da bude ukinut ili da učesnici LŠ budu oslobođeni tog takmičenja.

Sada postoje još dve varijante za buduću LŠ, koje takođe neće biti lako sprovesti. Jedna je da bude osam grupa po šest klubova, a druga šest grupa, sa takođe šest ekipa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije