Vođa novosadskog narko klana Mićo Nikolić zvani Sarma osuđen na 14 i po godina zatvora

Specijalni sud u Beogradu osudio je na 14 i po godina zatvora Novosađanina Miću Nikolića zvanog Sarma zbog trgovine drogom.
Vođa novosadskog narko klana Mićo Nikolić zvani Sarma osuđen na 14 i po godina zatvora
Foto: 021.rs
On je osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je krijumčarila marihuanu sa Kosova i iz Albanije.
 
Pored Nikolića, osuđeni su Agron Hodža na 13 godina zatvora, Rajko Savić na 11 i po, Miloš Ivaz na 10 i po, Ismail Krasnići na sedam, a Miodrag Vranić na četiri godine zatvora. Dragoslav Drobnjaković osuđen je na 20 meseci zatvora, a Miloš Bajić na godinu i po. Milana Nikolić dobila je uslovnu osudu od godine zatvora sa rokom provere od tri godine.
 
Ovo je druga prvostepena presuda pošto je prvu delimično ukinuo Apelacioni sud u Beogradu i naložio da im se suđenje ponovi. I na novu presudu i oni i tužilaštvo za organizovani kriminal imaju pravo da ulože žalbe Apelacionom sudu koji treba da donese konačnu presudu.
 
Kako piše u optužnici, Nikolićeva grupa je marihuanu nabavljala na Kosovu i u Albaniji i krijumčarila je do Novog Sada gde su je prodavali lokalnim narko-dilerima. 
 
Policija je grupu uhapsila 2012. nakon što je presrela automobil sa 66 kilograma marihuane na putu ka Novom Sadu, u blizini Kraljeva. U gepeku i na zadnjem sedištu pronašla je 60 paketa sa drogom. Potom je pronašla još 16 kilograma u jednom stanu u Novom Sadu koji je služio kao "štek" za skrivanje droge. 
 
Nikolić je uhapšen u centru Novog Sada, u Šafarikovoj ulici. Posle nekoliko meseci provedenih u pritvoru pušten je da se brani sa slobode. Tri godine kasnije, međutim, ponovo je uhapšen jer je pokušao da podmiti svedoka u postupku koji se vodio protiv njega. Ponudio mu je 30.000 evra, kao i da mu mesečno isplaćuje dodatnih 1.000 evra da novim, lažnim svedočenjem utiče na ishod suđenja, saopštilo je tada Tužilaštvo za organizovani kriminal.
 
Specijalni sud je 2013. godine privremeno oduzeo od Nikolića i sa njim povezanih trećih lica 29 stanova u Novom Sadu, od 30 do 200 metara kvadratnih, zatim 15 garažnih mesta, 20 lokala, kao i gradsko građevinsko zemljište u Subotici, jer postoji sumnja da su kupljeni novcem proisteklim iz krivičnog dela. Konačna odluka o mogućem trajnom oduzimanju ove imovine biće doneta nakon pravosnažne presude koja mora biti osuđujuća.
  • Grga

    21.06.2021 23:22
    Haha
    Ljudi znam sarmu,zvanog Milos,dobar covjek ni kriv ni duzan,sram da ih bude..
  • Limanac

    25.01.2020 14:27
    Limanac
    Rentiras 20 garaznih mesta, 20 stanova i 10 lokala i malo ti??! Kao prvo ko mu je to dopustio da kupi? Kao drugo zašto žena dobije uslovno,ako je sa njim u braku ona je saučesnik a ne neka neznalica da ne zna čime joj se muž bavi.!!! Da se razvodi onda bih mu tražila pola svega ... kakav zakon bože sačuvaj..većina zvučnih dilera je na slobodi i nikom ništa...priča za prazne glave
  • Vuk

    20.01.2020 16:56
    Hahaahaaa
    Pa ko vam Stanuje u tim oduzetim Stanovima Državni Funkcioneri ili ste dali Sirotinji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika