Politika

SDA: Održana 7. sjednica Glavnog odbora Stranke

Sedma sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije Sandžaka, održana je Novom Pazaru.

Nakon izbora novih članova Glavnog odbora Stranke, usvojene su Odluke o obrazovanju Kadrovske komisije, Izborne komisije, kao i novi sastav Izvršnog odbora čime je kompletiran sastav organa Stranke.

Konstituisani organi predvođeni stručnim i mladim ljudima će kroz organizaciono- konstitucionu šemu u budućnosti predstavljati intelektualnu i kadrovsku bazu SDA Sandžaka sposobnu da u potpunosti implementira Platformu o specijalnom statusu Sandžaka.

Izabran je Izvršni odbor Stranke kojim će rukovoditi zamjenik predsjednika Stranke Salih Hot, profesor.

Na prijedlog Saliha Hota u Izvršni odbor Stranke su izabrani:

1. Hajro Bećirović, dipl.inženjer tehnologije iz Priboja;

2. Hazbo Mujović, dipl.inženjer mašinstva iz Sjenice;

3. Enis Imamović, profesor iz Novog Pazara;

4. Kenan Hot, master ekonomije iz Tutina;

5. Mirsad Hodžić, tekstilni inženjer iz Sjenice;

6. Bajram Aljović, dipl.ekonomista iz Tutina;

7. Ahmedin Škrijelj, dipl.pravnik iz Novog Pazara, po funkciji kao predsjednik Izborne komisije.

Radom Izborne komisije rukovodiće generalni sekretar Stranke Ahmedin Škrijelj, a radom Kadrovske komisije Stranke rukovodiće Muamer Smailbegović, diplomirani inženjer elektrotehnike iz Novog Pazara.

Glavni odbor Stranke je jednoglasno utvrdio principe i rokove za uspostavljanje organizaciono-konstitucione šeme Stranke na nivou Sandžaka i lokalnih samouprava, što će biti jedan od prvih zadataka novoizabranog sastava Izvršnog odbora.

Savjetnik sa finansije prof. dr. Bahrija Kačar predstavio je Glavnom odboru stabilne izvore prihoda iz kojih se može finansirati specijalni status za Sandžak.

“Sandžak zahvaljujući svojim sposobnim ljudima ima mogućnost da dostigne održivi razvoj u svim granama života za dobrobit svih građana,, poručio je predsjednik Stranke dr. Sulejman Ugljanin, stoji u pisanom saopštenju te stranke.

 

Podeli