UPRAVO SE ISPISALA ISTORIJA PARTIZANA: Zbog jedne stvari Novica Veličković je od sad neprikosnoven
Foto: Starsport©

rekorder

UPRAVO SE ISPISALA ISTORIJA PARTIZANA: Zbog jedne stvari Novica Veličković je od sad neprikosnoven

Košarka -

U utakmici 16. kola ABA lige u kojoj su se sastali FMP i Partizan oboren je jedan rekord.

Naime, legendarni krilni centar je zlatnim slovima upisao sebe u istorijske knjige jer je postao igrač sa najvećim brojem nastupa u dresu Partizana.

On je u 7. minutu susreta zamenio na terenu Rašona Tomasa i to je značilo da je ovo čak 472. put da je obukao crno-belu uniformu.

On je prethodno, u utakmici protiv Trenta u Evrokupu, izjednačio rekord od 471 utakmice koji je držao nekadašnji kapiten crno-belih Petar Božić.

Veličković je 2004. godine debitovao za Partizan, a igrao je za Real Madrid, Mega Vizuru, Bamberg i Trabzon, odakle se 2016. godine vratio u beogradski klub.

Veličkoviću je putem video poruke objavljene na sajtu Partizana čestitao i legendarni trener crno-belih Duško Vujošević.

"Sećam se kad je Novica došao u Partizan iz košarkaškog kluba Zemun, od početka je imao veliku ambiciju, takmičarski duh, borbeni karakter i volju da radi onoliko koliko je potrebno da ostvari ono što želi. Svaka mu čast na tom trajanju i na ljubavi prema Partizanu", rekao je najtrofejniji trener u istoriji Partizana.

Novom rekorderu čestitao je i Božić.

"Novice, brate moj, srećan sam što si ti oborio rekord i ja ti od srca čestitam na tome. Ja sam imao tu čast da budem jedan mali deo tvoje priče koja i dalje traje i da budem svedok koliko si truda i motiva uložio da bi postao ono što si danas. Ti si Noco danas legenda Partizana, ti si igrač sa najviše odigranih utakmica i ja ti želim da još dugo igraš", rekao je Božić.

Kako je do kraja sezone ostalo još mnogo mečeva, nema sumnje da će Veličković dodatno uvećati rekord.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track