SPREMA SE VELIKI TREJD! Nezadovoljni Bogdanović hoće da promeni sredinu, sa njim možda ode i Bjelica
Foto: AP / Rich Pedroncelli

transfer na pomolu

SPREMA SE VELIKI TREJD! Nezadovoljni Bogdanović hoće da promeni sredinu, sa njim možda ode i Bjelica

Košarka -

Ugledni američki novinar Sem Amik tvrdi da će se dogoditi veliki transfer.

Amik je u podkastu "Full 48", na "Bličer Riportu" pričao o mnogim stvarima, a između ostalih na red su došli i dvojica srpskih košarkaša.

- Bogdan Bogdanović je košarkaš koji bi u ovom trenutku pomogao mnogim ekipama. Na Svetskom prvenstvu je pokazao kako može da igra kada ima slobodu. Sakramento je veoma opušten kada se radi o Bogdanoviću i njegovom statusu ograničeno slobodnog igrača - rekao je Amik podsećajući na činjenicu da će Bogdanović ukoliko dobije dobru ponudu moći da napusti klub.

foto: AP

A, kako tvrdi Amik, sva je prilika da će se tako nešto zaista i desiti.

- Istorija govori da ako Kingsi dobiju dobru ponudu da će ga trejdovati. Pre svega zbog toga što Sakramento godinama unazad važi za loš tim. Dali su 86 miliona Hildu, Harison Barns je dobio 85, a uskoro dolaze i ugovori za Dierona Foksa i Marvina Beglija juniora.

Podsetimo, početkom 2020. godine, već se pojavila informacija da će Bogdanović biti deo trejda Sakramenta i Los Anđeles Lejkersa.

Sem Amik veruje da srpski bek nije zadovoljan trenutnom ulogom ove sezone u kojoj prosečno beleži 14,5 poena, 3,6 asistencija i tri skoka po meču.

- Garantujem da bi Bogdanović želeo da startuje mečeve, a ne da kreće sa klupe. U jednom trenutku su bili na učinku od jedne pobede i šest poraza kada Bogdan ne igra. Dosta im pomaže kada igra, ali ima tu ulogu šestog igrača koju ja lično mislim da on ne voli.

Nemanja Bjelica, drugi Srbin u Sakramentu igra vrlo dobro ove sezone, a novinar "Atletika" ne isključuje opciju da čak i on idućeg leta promeni sredinu.

- Košarkaš koji je bi takođe mogao da bude u trejd pričama je Bjelica. Drugačiji su košarkaši, Bogdan je u stanju da uradi više, ali Bjelica je sjajan šuter, pre neko veče je postigao 30 i više poena.

foto: AP

Sakramento ne igra na nivou na kojem su navijači to želeli ove sezone. Posle 41 utakmice nalaze se na donjem delu tabele sa 15 pobeda i 26 poraza.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track