Trinkijeri posle FMP-a: Mekadu mora da nađe stanicu za naš autobus, Novica je pravi kapiten

Crno-beli su upisali deveti uzastopni trijumf

  • 3
___

Foto: MN Press

Trener Partizana Andrea Trinkijeri kaže da je njegov tim pobedio FMP zbog toga što je pokazao veću energiju i intenzitet na terenu. Crno-beli su Pantere u 16. kolu ABA lige savladali u Železniku sa 87:57.

- Nama nije nikada lako igrati ovde. Prošle godine nismo niti jednom uspeli da se vratimo kući sa pobedom, zato sam zadovoljan i čestitam mojim igračima. Kad imaš 45 skokova, znači da smo imali želju da igramo, da igramo bez dva važna igrača ali nismo to osetili. Igrali smo čvrsto u odbrani i na skoku. Imali smo nekih grešaka, ali kada igraš sa ovakvom energijom i intenzitetom na kraju te greške manje koštaju - rekao je Trinkijeri posle meča.

Partizan je gotovo tokom celog meča imao dvocifrenu prednost, ali je ona narasla do 30 razlike tek u poslednjih nekoliko minuta.

- Malo su ušli u depresiju poslednjih pet minuta jer smo mi čvrsto igrali. Ali, nije bitna razlika, važno je kako je ekipa igrala bez dva važna igrača. Pristup, u poslednje vreme igramo dosta dobro. Ima još prostora da budemo bolji. Da Makadu nađe minute i mesto u ovoj ekipi. Važno je da u svakoj utakmici imamo nekoga ko pravi razliku. Zagorac u Trentu, Birčević se digao sa klupe - objašnjava Italijan.

___

Foto: MN Press

Istina, Birčević je sa četiri trojke i 14 poena bio najefikasniji u Partizanu, a pogađao je u nekim bitnim momentima jer je FMP u jednom trenutku napravio seriju 13:0 i prišao Partizanu na tri poena zaostatka tokom druge četvrtine.

Srpskoj publici se predstavio i Džejms Mekadu koji je došao kao dvostruki šampion NBA lige sa Golden Stejt Voriorsima. Mekadu je imao nekoliko lepih zakucavanja i jednu atraktivnu blokadu.

- Moj posao je da ekipa bude kao autobus koji ide i on mora da nađe stanicu da uđe u autobus. Nećemo stati da ga čekamo. Traži minute kako da nam pomogne - kaže Trinkijeri.

___

Foto: MN Press

Prokomentarisao je i činjenicu da je Novica Veličković sa 472 meča u crno-belom dresu postao rekorder Partizana u tokom dva mandata i za sada devet godina u klubu.

- Nole je postao rekorder Partizana. Pravi kapiten i jako mi je drago da smo to uspeli da slavimo pobedom - ističe trener Partizana.

Video: Trinkijeri pred meč Evrokupa: Kako zaustaviti čoveka koji ubaci 30 poena, a ne šutne nijednu trojku?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA