Mnogi odlaze, hoće li ovako izgledati Dekijevih startnih 11?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 20.01.2020.
09:38
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda se suočava sa odlascima, pitanje je kako će izgledati startnih 11 Dejana Stankovića.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Ekipa Crvene zvezde se trenutno nalazi na Kipru gde obavlja prvi deo priprema za drugi deo sezone, nastavak će uslediti u Antaliji od 26. januara.

Ovaj deo priprema će poslužiti za sticanje kondicije i za upoznavanje sa novim trenerom Dejanom Stankovićem koji će za razliku od Vladana Milojevića imati nešto drugačiji sastav.

Ne možemo reći da će imati manji broj fudbalera na raspolaganju imajući u vidu da su se mnogi vratili iz Grafičara i da će konkurisati za prvi tim, što je najavila i uprava kluba.

Kako bi mogla da izgleda Zvezda?

Marin je otišao, daleko su manje boleli odlasci Erika Jirke i Milana Jevtovića, a odlaze Žander i Kanjas koji nisu u planovima Dejana Stankovića jer je želja da se smanji broj stranaca u timu i da se šansa pruži mlađim igračima.

Ono što je jasno jeste da će mlađi igrači poput Njegoša Petrovića ili Veljka Nikolića dobiti još veću šansu u nastavku sezone, pa bi u slučaju da više prodaja ne bude moglo da dođe do nove gužve.

Ima nešto i što je 100% sigurno, a to je da će Milan Borjan biti na golu, a da će desni bek biti Marko Gobeljić za kojeg je Stanković i tražio da ostane. Levo Rodić, standardno, a dvojicu bekova će pokrivati Gajić koji može da uskoči na obe strane. Uvek postoji mogućnost vraćanja Hajdina sa pozajmice koji takođe igra na obe pozicije.

Čak i u slučaju prodaje Degeneka, Zvezda je dobro pokrivena na štoperskim pozicijama. Milunović ostaje, tu je Pankov, kao i Babić, a pojavio se i mladi Eraković kojem mnogi predviđaju veličanstvenu karijeru.

Na sredini terena Jovančić je na prodaju, Jovičić se oporavio, a šansu čeka i Mirko Ivanić koji bi mogao odlaskom Marina najviše da profitira. Očekujemo najviše da gledamo tandem Jovičić-Petrović, a nije isključeno da klub dovede zadnjeg veznog do kraja prelaznog roka, traži se nekoliko igrača i najverovatnije će to biti stranac.

Krilni igrači su predvođeni Benom, tu je Mateo Garsija, očekujemo od njih dvojice da budu starteri. Pored njih, u igri su Vukanović, Van La Para, Veljko Simić i Željko Gavrić. Najbliži odlasku je pretposlednji pomenuti.

Očekuje se odlazak i jednog napadača, Tomane verovatno ostaje, a pitanje koje se postavlja - Pavkov ili Boaći. Ne zaboravimo ni mladog Krstovića koji će biti u timu.

Dakle, ovo je sastav koji treba očekivati na proleće:

Borjan,
Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić,
Jovičić (pojačanje), Petrović,
Garsija, Ivanić, Ben,
Boaći (Pavkov).


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 20.01.2020
15:41

Sa Ivanićem kao plejmejkerom smo ga nagrabusili. A i sa ovim timom. Treba nam hitno desni bek, zadnji vezni koji zna da iznese loptu i plejmejker.

avatar
MarkoSi
Monday, 20.01.2020
13:07

Zaista ne vidim šta to Petrović donosi na terenu!? Da nije doveden iz Rada,pa i da razumem. Ovako je to očigledna kombinacija.

avatar
ddr16
Monday, 20.01.2020
11:32

jovicic i petrovic su slicni igraci i ne mogu obojica da igraju u prvih 11,tu bi mogao kao osimca da bude sanogo koji se spominje. golman i odbrana nisu sporni,tu se ne menja nista,krila ce biti ben sigurno,verovatno i garsija,plej ivanic,najveci problem je u napadu jer imamo 4 igraca koji se bore za jedno mesto,boaci je verovatno u prednosti ali postoji mogucnost da on ode,ne bi bilo lose da malog krstovica puste na pozajmicu,ako vec nije blizu 11,od ostalih u rotaciji valjalo bi da dobiju sansu pankov i erakovic pozadi,vulic kao osmica,a kao plej i krilo zaigraju nikolic i gavric,svakako bih pre njima dao sansu nego vukanovicu i la pari...