Staza za slepe u centru Leskovca služi kao parking

Na trotoaru u Ulici Južnomoravskih Brigada, sudeći prema fotografijama koje je slao čitalac preko, vrlo često parkirani su automobili. Osim što ostavljaju svoja vozila suprotno propisima, ovi vozači otežavaju kretanje slepih i slabovidih.

Da je parkiranje u centru Leskovca problem, slažu se svi vozači, a naročito je postala avantura naći mesto od kada je zatvoren parking u centralnom gradskom parku zbog izgradnje novog gradskog trga.

Ipak, parkiranje na trotoaru, i to na stazi za slepe, građani smatraju bahatim.

“I gde je sada Komunalna policija, gde su saobraćajci da rade svoj posao?”, pita se Leskovčanka koja nam je poslala ove fotografije parkiranih automobila ispred poznatih gradskih butika na početku takozvane Niške ulice.

Na slične probleme već godinama upozoravaju i iz Okružne oranizacije slepih i slabovidih Leskovac, ali očigledno uzalud.

Ovo nije jedina prepreka na koju Savez slepih i slabovidih upozorava, a sličnih je više lokacija u Leskovcu gde su nemarnim potezima sugrađana, ali i nadležnih zapravo blikirane staze kojima se kreću slepe i slabovide osobe.

Slabovidi i slepi, koji hodaju stazom na Svetoilijskoj ulici u Leskovcu, veoma lako mogu da udare galvom i u strujomer koji je postavljen od strane radnika leskovačke „Elektrodistribucije“, a na kome piše da je „OPASAN PO ŽIVOT“!

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

14 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
20.01.2020. 15:59

Slazem se da ima nesavesnih i bahatih vozača i naravno treba se sankcionisati ali ajd napravite studiju koliko ima parking mesta a koliko vozila u gradu stim da uračunate vozila koja dolaze iz raznih mesta odnosno sela.Znate ti ljudi kroz gorivo i registraciju plaćaju ogroman namet na godišnjem nivou, ja malo pre doso do grada i 15 min. nemam gde da parkiram,vrtim se tamo vamo.Stvarno je veliki problem za grad parkiranje. Lako je onima koji imaju rezervisana mesta, samo ko nema auto on ne zna kakva je muka naći parking mesto.

Prosek
21.01.2020. 08:00
Odgovor za  Ivan

Pa pogledaj samo ispod osmospratnicu kad onaj iz kafica RIVER naredja stolice i stolove na stazu za slepe a inspekcija prolazi po ceo dan i nista o ko je kriv i neodgovoran

Ljuba
20.01.2020. 16:15

Pokažite poreskim obveznicima-gradjanima, koji daju plate tzv. Komunalnim policajcima, koliko je podneto prijava protiv ovih prekršaja i vožr bicikla, motocikla i auta po trotoarima, a poznatih frižidera od kojih se svakodnevno saplićemo.Očekujem odgovor

MIlan
20.01.2020. 17:13
Odgovor za  Ljuba

Sve Vam smeta..Grad sabijen u par ulica i naravno guzva u svakom smislu.Čim prozivaš samo K.policiju a Saobraćajnu i Inspekciju koja isto ima nadležnost NE očigledno gos. Ljubo imaš problem.Kad rade i kad ih udaraju sladite se a ovamo ih prozivate. Da ne dodje do nesporazuma briga me apsolutno za njih ali svakoga dana se vrši pritisak, oćemo red ali svi ga kršimo, pa i ja ponekad sram me bilo.Koliko znam sad se setih svakoga dana su tu na toj deonici saobraćajni policajci bar po dvojica, sta ih sprečava da inervenišu.

Komšija iz centra
20.01.2020. 16:53

Ko nema malu decu u kolicima, ne zna šta je muka!!!
Provozati kolica po centru je nemoguća misija!!
Gde da vodimo decu… Da se preselimo na selo!?
Bahaćenju nema kraja

agent oo7
20.01.2020. 16:53

Vozaci su se odlicno parkirali. Pa i oni su slepi. A slepi su i oni koji treba da obezbede parking mesta gradu prema broju vozila.

Leskovcanka
20.01.2020. 18:19
Odgovor za  agent oo7

Veliki problem parkiranja, interesuje me da li postoji na nivou grad dozvoljeni broj rezervisanih parking mesta u odnosu na ukupan broj parking mesta. Jer je recimo pola juznog bloka, preko puta Safira i veci deo parking mesta u centru grada ima cuveno „R“ i ok omi to uredno placaju ali gde mi „obicni smrtnici“ da se parkiramo

Tockovi
20.01.2020. 22:43
Odgovor za  Leskovcanka

Pa sta te sprecava da i ti rezervises?

Teta Sida,alapaca
20.01.2020. 18:28

Ako stalno pisete sta radi nas ponos i dika Aleksandar Vucic, napisite i ovo: Saša Ilić dobitnik je ovogodišnje Ninove nagrade za roman „Pas i kontrabas“ u izdanju „Orfelina“, saopštio je žiri danas na konferenciji za medije. Najbolji roman, po mom misljenju, je roman Draska Sikimica Cvor na omcu.

Ja sam ovde inkognito
20.01.2020. 19:09

Da vidite samo trotoare u Nikole Skobaljića…parkiralište! A pešaci idu po ulici jer nemaju gde! Na to da dodam još da ista ulica od Radničke do Mlinske nema adekvatno osvetljenje i kante za đubre! Bilo bi lepo kada bi se to rešilo. Hvala.

Дуленце срцуленце
20.01.2020. 20:24

Срамота!Бахато!

Mile
20.01.2020. 21:59

Prosetajte ulicom Stepe Stepanovic, da vidite tek tu kakva je situacija.

Leskovcanka
21.01.2020. 11:28

Odgovor za TOCKOVI
Nije problem rezervisati ispred svoje kuce, ali ne mogu da rezervisem i mesecno placam 3000 i nesto dinara mesto u centru grada da parkiram auto i zavrsim to sto imam po gradu, za to sluzi zonsko parkiranje i platis 27din…. Poenta je da recimo od 20 mesta 3 budu za invalide, neka bude i 5 R mesta a ostalo da mogu svi da koriste i za to plate doplatnu kartu… Pozdrav

Tockovi
21.01.2020. 12:32
Odgovor za  Leskovcanka

Salim se malo, naravno da su problem parking mesta vec dugo u gradu. Disproporcija, porast broja vozaca u odnosu na broj parking mesta. Koje je optimalno resenje, nzm. Ali definitivno treba pricati i tom problemu sa ciljem resanja. Mada sam odlucio da ne pisem vise o politici, eto sa tobom nekad mogu i da procaskam ovde.
Pozdrav koleginice ?