Mbape: Liverpul je mašina, nećemo o Realu… Do leta

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 14:27

As Pari Sen Žermena odbija da komentariše glasine da će karijeru nastaviti u Madridu

Pari Sen Žermen na udaru. Barselona juri Nejmara, Real bi da Francuzima uzme Kilijana Mbapea. Planovi su odavno poznati javnosti, ali nije ih lako realizovati. Šeici iz Katara nisu baš previše lakomi na milionske ponude, jer nisu u fudbalu da bi zaradili, već da bi pokazali da imaju najviše. I dok je Nejmar još i pokušavao da pronađe izlaz sa Parka prinčeva Mbape je oprezniji kada govori o budućnosti i Realovoj nameri da ga dovede na stadion “Santjago Bernabeu”.
Svi pričaju o tome, i ja sam kao mlad pričao o tome. Ali sada sam profesionalac i znam da nije trenutak za te priče. Januar je, deo sezone kad novac radi. Zamislite samo da vam odgovorim na pitanje. Šta god da kažem. Samo bi se tome pričalo, a to nije dobro za Pari Sen Žermen”, mudro će Mbape u intervjuu za BBC ne želeći da izaziva nezadovoljstvo u Parizu.

Ipak je Mbape Francuz, ne Brazilac. Mada to nikako ne znači da ga Real ne zanima. I to nikako ne znači da na leto nećemo slušati sasvim drugačijeg Mbapea.
Sad sam igrač Pari Sen Žermena i 100 odsto sam glavom tu. Želim da pomognem klubu da nastavi da raste ove sezone, da osvoji mnogo titula, tako da nije sada vreme da govorimo o budućnosti. Moram da razmišljam i o Pari Sen Žermenu, jer mi je klub mnogo pomogao. Došao sam ovde sa 18, bio sam talenat, ali ne superzvezda. Sad sam superzvezda, zahvaljujući PSŽ-u i reprezentaciji Francuske. Zato moram da ostanem miran i budem koncentrisan na PSŽ. Na kraju sezone, videćemo. Ali sad sam koncentrisan na igru”.

Izabrane vesti

O Realu, dakle neće, ali o Liverpulu hoće. Evropski šampion ga ne juri. Juri samo titulu u Premijer ligi. I izgleda da će je uhvatiti.
Ono što Liverpul radi u ovom trenutku je neverovatno. Kao mašina su. Ušli su u ritam i samo cepaju. Nisu izgubili nijednu utakmicu. Kad gledaš misliš da je to lako, ali nije. Momci su koncentrisani. Igraju na svaka tri dana i samo pobeđuju, pobeđuju, pobeđuju. Sad je problem što svi gledaju Liverpul i svi gledaju kako protiv njih, pa oni moraju iznova i iznova dokazuju koliko su moćni”.

Jesu. Evropski su šampioni. Izvesno  je i da se engleska kruna posle 30 godina vraća na Enfild. A kad je Evropa u pitanju… Ima sada tu i drugih kandidata. Pari Sen Žermen je svakako jedan. Mbape ne krije… Cilj za 2020. godinu su Liga šampiona, Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre. Retka tripla kruna.
Ne bi bilo loše. Možda sada izgleda neizvodljivo, ali potrudiću se da ostvarim taj san. Bio bih ponosan kada bi Pari Sen Žermenu doneo prvu evropsku titulu, a onda sa Francuskom nastavio da osvajam”, iskren je Mbape.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara