Brnabić se u Davosu sastala sa predstavnicima Simensa i Filipsa 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja učestvuje na 50. godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, danas je održala niz sastanaka sa svetskim zvaničnicima, predstavnicima međunarodnih organizacija i kompanija koje učestvuju na Forumu, saopštila je danas Vlada Srbije.

Brnabić se sastala sa zamenikom generalnog direktora „Simensa“ Rolandom Bušom čija kompanija u u Srbiji zapošljava skoro dve hiljade ljudi i planira proširenje poslovanja, a jedna od tema bila je i pogon „Simensa“ u Kragujevcu.

Navodeći da je „odličan sastanak“ imala i sa predstavnicima „Filipsa“, Brnabić je rekla da su to komapnije „koje želimo u Srbiji“ jer bi “ „doprinele transformaciji naše ekonomije ka ekonomiji zasnovanoj na inovacijama“.

„Tako će naša ekonomija biti konkurentnija, BDP veći, a životni standard naših građana kvalitetniji“, istakla je Brnabić.

Ona se sutra sastaje sa premijerom Holandije Markom Ruteom, za koga ističe da je „uvek važan sagovornik“ i o pitanju evropskih integracija Srbije, ali i u vezi trenutne situacije u regionu i ekonomske saradnje dve zemlje.

Brnabić će sutra u Davosu razgovarati i sa Tadašijem Maedom, guvernerom Japanske banke za međunarodnu saradnju, sa kojim se prvi put srela prilikom nedavne zvanične posete Japanu.

Oni će razgovarati o Maedovoj poseti Srbiji, potencijalno zvaničnom prisustvu Japanske banke za međunarodnu saradnju u Srbiji, kao i o mogućem osnivanju investicionog fonda.

Brnabić će biti jedan od učesnika na neformalnom okupljanju svetskih ekonomskih lidera na temu „Tempo nastavka – tehnologija na raskršću“, navedeno je u saopštenju Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari