Partizan u Istanbulu propustio šansu da se približi četvrtfinalu Evrokupa: Odluka pada u rasprodatom “Pioniru”

Mi. Rogač

22. 01. 2020. u 20:45

Imali smo dobre namere, al iih nismo na pravi način sproveli u delo - kaže Volden. Dvorana za meč u sredu već rasprodata

Партизан у Истанбулу пропустио шансу да се приближи четвртфиналу Еврокупа: Одлука пада у распродатом “Пиониру”

Detalj sa meča Foto: Evrokup

LEPU priliku da se približe vratima četvrtfinala Evrokupa, košarkaši Parizana ispustili su u Istanbulu. Darušafaka je uspela da prekine crno-beli niz od devet pobeda na oba fronta (63:65), pa je sada situacija u grupi E komplikovanija nego što je bila pre trećeg kola top 16 faze. Tri tima - Partizan, Darušafaka i Virtus, imaju učinak od dve pobede i jednog poraza, dok je Trento na dnu tabele sa skorom 0-3.


Da je poslednji pokušaj Radeta Zagorca za tri poena prošao kroz mrežicu, kolektiv iz Humske, koji i dalje drži prvu poziciju, jednom bi nogom već zakoračio u top 8. Međutim, lopta nije htela u koš, baš kao i u većem delu ovog susreta. Put ka obruču dugo nije bio ovako trnovit kao u "Folksvagen areni".


- Bilo je jako teško. Mislim da smo imali dobre namere, ali nismo ih na pravi način sproveli u delo. Imali smo nekoliko grešaka, previše izgubljenih lopti, ali uspeli smo da se izborimo za šansu da pobedimo - pronašao je i pozitivnu stavku u porazu Kori Volden, organizator igre u dresu Partizana.



Ta prilika za trijumf, koja nije iskorišćena, ipak nosi i nešto dobro. Poraz od samo "minus 2" može da bude adut Partizana u narednom međusobnom okršaju, koji je na programu već sledeće srede u dvorani "Pionir".


Jasno je da je pred crno-belima jedan od najvažnijih mečeva u sezoni, a ukoliko na krilima vatrenih navijača u svom nekadašnjem domu, koji je već sada rasprodat, savladaju turski tim sa više od dva razlike, kad se bude podvlačila crta, u slučaju istog skora biće u prednosti.


- Igramo sa njima naredne srede, bićemo spremni - garantuje Volden. - Očekujem da bude potpuno drugačija utakmica u odnosu na ovu prvu, naravno za to će nam navijači pomoći. Bili smo spremni i za ovaj meč, ali za revanš ćemo biti još spremniji, borićemo se još više.



Posle dvomeča sa Turcima biće jasnije kalkulacije za prolaz dalje u grupi E. Nakon Darušafake, Partizanu preostaje još gostovanje u Bolonji (5.februar) i za kraj ove faze, duel sa Trentom u Beogradu tek 3. marta. Mesta u četvrtfinalu ima samo za dva tima.


PRIHOD ZA KUHINjE NA KiM

NAREDNE dve utakmice Partizan će igrati u hali "Aleksandar Nikolić", zbog zauzetosti "Štark arene". Prvi protivnik je Zadar u subotu od 20.00, a četiri dana kasnije stiže Darušafaka (20.00). Ulaznice se za meč sa hrvatskim timom od juče nalaze u prodaji, a duel će imati humanitarni karakter, pa će polovina ostvarenog prihoda od karata biti usmerena fondaciji "Svi za Kosmet", za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)