Filipović: Srbiji nije zagarantovano zlato; Savić: Peterci nisu lutrija

Đ. Samoilović

22. 01. 2020. u 20:54

Borili smo se do kraja, nismo izgubili na peterce, već ranije. Mi smo ti koji smo im omogućili takav rezultata - rekao je Filip

Филиповић: Србији није загарантовано злато; Савић: Петерци нису лутрија

Dejan Savić Foto: VSS

OD IZVEŠTAČA “NOVOSTI”: BUDIMPEŠTA


NAVIKLI su nas naši vaterpolisti na medalje, ali nažalost u Budimpešti smo ostali bez ijedne. Španci su bili bolji posle izvođenja peteraca, i sa razlogom će slaviti, dok našim momcima ostaje da se spreme za odbranu Olimpijskog zlata. Razočarani su bili svi naši momci i svesni da će morati dodatno da se pomuče da se vrate na pobedničko postolje.


- Mogu samo da čestitam svojoj ekipi na zaista fer i korektnoj borbi. Dali smo sve od sebe, ne mogu da kažem da smo ovog puta imali sreće, ali čestitke i ekipi Španije. Ne bih da bacam mrlju na ovo EP, išli smo po medalju, ali Srbiji nije zagarantovano zlatno postolje. Borili smo se do kraja, nismo izgubili na peterce, već ranije. Mi smo ti koji smo im omogućili takav rezultata, odbrana je funkcionisala do samog kraja, ali je u napadu išlo nešto slabije - rekao je Filip Filipović posle bolnog poraza.



Teško da iko može išta da zameri našim vaterpolistima, koji su nam poslednji h godina donosili najviše radosti iz sveta sporta.


- Zamolio bih javnost da ima razumevanja za ovu ekipu, sastali smo se pre mesec dana, nemamo mnogo prilike da igramo i treniramo zajedno, za razliku Španije kojoj skoro cela ekipa igra u Barseloneti i ima vremena da se uigra. Imamo priliku da posle ove utakmice završimo jedan ciklus i da se spremimo za najbitnije takmičenje – Olimpijske igre. Ako zaslužimo postolje na leto biće sjajno, ako ne moramo prihvatiti poraze kao sastavni deo ovog sporta.



Dejan Savić je naizgled mirno poneo bolan poraz i prerano ispadanje, iako je mišljenje da je ekipa Španije imala zrno sreće viška.


- Očekivali smo tešku utakmicu, ne sa ovakvim ishodom. Teško otvaranje, Španci su uspeli da preokrenu i nametnu svoj ritam, čega smo se pribojavali. Jurili smo rezultat, ali smo zakazali sa igračem više i na kraju su došli peterci koji su se završili kako su se završili. Ne volim da se oslanjam na sreću u sportu. Sve se vežba, peterci nisu lutrija. Predstoji nam da se dignemo, ova ekipa nije navikla na ovakve stvari i želimo da ostvarimo najbolji mogući rezultat. Cilj je da iskoristimo ovaj turnir kroz analizu, kao pripremu za Olimpijske igre.


SAMO NAMA MOGU DA SUDE FAUL U POSLEDNjEM NAPADU

RAZOČARAN je bio i Andrija Prlainović koji je imao zamerke na račun sudija, ali i pohvale na račun španskog golmana.

- Zadnji napad i igrač više... Samo mi možemo da dobijemo kontra-faul, to se samo nama sudi u zadnjem napadu. Sve što je mogao da odbrani Pinedo - odbranio je. Napravio je razliku. Uspeli smo da se vratimo posle 5:3 i 6:4. Imali smo trenutke da prelomimo, imali smo dva-tri napada u finišu gde je falilo malo strpljenja da povedemo...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Jao što je neko pametan

22.01.2020. 23:37

Setio se da zameni Mitrovića, koji je primao golove kroz uši, u poslednjoj seriji peteraca