NAJAVA DANA (četvrtak, 23. januar): Fudbal svuda, Barsino evroligaško iskušenje za Zvezdu, plus Nole u sitne sate

Vreme čitanja: 5min | čet. 23.01.20. | 08:11

Pogledajte koji nas atraktivni sportsko-kladilački događaji očekuju ovog četvrtka

N. ĐOKOVOVIĆ – J. NIŠIOKA, 00.05
(Tenis, Australijan open)

Zadovoljni zato što Noletova mašinerija radi bez greške, konstatujemo da posle maestralne pobede u drugom kolu nad 146. ATP teniserom Tacuma Itom, naš teniser sada ima posla sa još jednim Japancem. Jošihita Nišioka 71. je na listi najboljih, a upravo je on taj koji je u drugom kolu priredio iznenađenje budući da je savladao 30. nosioca, britanskog tenisera Danijela Evansa sa 6:4, 6:3, 6:4. Ali, sada je čini se došao kraj njegovoj taliji, budući da se svi dobro sećamo kako ga je Nole sa 2:0 u setovima u novembru podučio tenisu. 

Izabrane vesti

VULVERHEMPTON – LIVERPUL, 21.00
(Fudbal, Engleska 1)

Vulvsi su u Premijer ligi poznati i pod nadimkom „ubice divova“, ali da li će tako biti i ovog puta. Sudeći po statističkim parametrima i trenutnoj formi teško. Bez pobede su na pet od šest poslednjih utakmica kao i na dve prethodne kod kuće. Liverpul je s druge strane neporažen na 33 od poslednjih 35, a ta dva poraza pretrpeli su od Aston Vile u kupu (kada su igrali sa podmlađenim sastavom), i od Napolija u LŠ. Pored toga primili su samo 14 golova, što je devet manje od bilo kog drugog tima u takmičenju, dok Vulverhempton nije postizao gol na tri od šest prethodnih mečeva. Liverpul je savladao Vulvse na poslednja tri prvenstvena susreta bez primljenog gola.

RAJO VALJEKANO – BETIS, 21.00
(Fudbal, Kup kralja)

Domaćin je u Segundi odigrao i sedmu utakmicu za redom u kojoj nije poražen. Betis je takođe u solidnoj formi u poslednje vreme. Od sedam prethodno odigranih mečeva u Primeri izgubio je samo jedan i to od Atletika, a u prošlom kolu nadigrao je Sosijedad sa 3:0. Favorit je i u ovom kup duelu, međutim Valjekano se sigurno neće predati tako lako. Njihov prethodni susret završen je bez pobednika (1:1), a Betis je od ovog rivala poslednji put izgubio 2014.

EBRO – LEGANES, 19.00
(Fudbal, Kup kralja)

Trećeligaš Ebro zauzima dvanaesto mesto u Segundi B gde u poslednje vreme uglavnom niže nerešene rezultate. Nije baš sjajan na svom terenu čemu svedoče samo četiri pobede na deset prethodnih domaćinstava. Leganes je u poslednje vreme podigao formu i pored toga što je u prošlom kolu poražen od Hetafea kod kuće. To se takođe odnosi na gostovanja. Posle šest mečeva bez pobede na strani neporažen je na poslednja četiri. Razlika u kvalitetu ovde je takođe evidentna, tako da ne bi trebalo da bude nedoumica oko pobednika.

ANTVERPEN – KORTRAJK, 20.45
(Fudbal, Kup Belgije)

Antverpen igra sjajno ove sezone. Od kraja oktobra prošle godine izgubio je samo jedan meč u svim takmičenjima i nalazi se na trećem mestu tabele gde deli isti broj bodova sa drugoplasiranim Gentom. Kortrajk je dvanaesti, i posle nešto bolje igre koju je demonstrirao krajem prošle godine ovu je započeo porazom od Sent Trujdena. Loše igre na gostovanjima i neefikasnost muče ovaj tim, dok je domaćin u suprotnoj situaciji. Kod kuće je ove sezone gubio jedino od Genta i postizao skoro tri gola u proseku. Njihov susret u oktobru završen je pobedom Antverpena od 3:1, a sličan ishod može se očekivati i ovog puta.

GALATASARAJ – RIZE, 18.30
(Fudbal, Kup Turske)

Prvi osmofinalni meč okončan je sa 1:1. Ipak, Galata je svakako sposobnija za prolaz dalje, o čemu svedoči dominatna uloga ove ekipe na prvoj utakmici, na šta treba dodati da je Rize i s minimalnim posedom lopte uspeo da ima čak četiri šuta u okvir gola rivala. Skoro pa istovetna statistika pratila je i novembarski meč ovih timova koji je dobio Galatasaraj koji u poslednje vreme igra sasvim solidan fudbal. Shodno tome, očekivano je da Fatih Terim, trener domaćih zada presing rivalu od početka utakmice.

CSKA – VALENSIJA, 18.00
(Košarka, Evroliga)

Armejci su vezali tri pobede, među kojima je i slavlje protiv Real Madrida i izgubila je do sada samo dva puta kod kuće. Valensija u gostima ima ukupno sedam poraza, ali se u poslednje vreme dosta popravila kada su igre van vlastitog terena po sredi. Inače, CSKA ih je u oktobru savladao sa 71:96, što dodatno ohrabruje Ruse uoči utakmice 21. kola.

ZENIT – OLIMPIJAKOS, 18.00
(Košarka, Evroliga)

Egal učinak, odnosno po dve pobede i tri poraza za obe ekipe u poslednjih pet kola znači da je Zenit konačno počeo da pokazuje znake života. Olimpijakosu je naravno u prošlom kolu prijao Bajern, a šta će biti sada veliko je pitanje. Setimo li se da je utakmicu ovog para u trećem kolu tek u produžetku na svoj konto uknjižio Zenit, sve ukazuje na tenziju koja nas skoro sigurno ne mimoilazi.

BAJERN – MAKABI T.A, 20.30
(Košarka, Evroliga)

Bavarci su potonuli na samo dno Evrolige. Nižu poraz za porazom, što demorališe, naročito ako se setimo i njihovog izdanja u nemačkom šampionatu protiv Ludvigzburga koji je kompromitovao njihov status vođe na tabeli. To stvara odlične preduslove za Makabi koji se nada još jednoj pobedi u poteri za Real Madridom koji je nanizao dva poraza i nalazi se na drugom mestu na tabeli. Inače, tim iz Tel Aviva poslednji meč para u decembru dobio je sa 77:55, što nije slučajno, pa je suvišno razmišljati o bavarskom domaćem terenu kao ma kakvom adutu u rukama Nemaca.

BARSELONA – CRVENA ZVEZDA, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Loše šutersko veče protiv Žalgirisa, a potom i prazan hod protiv Albe nisu doneli crveno-belima ni bod, tako da umesto na jednom od mesta koja vode u Top 8 fazu, klub s Malog Kalemegdana se sada nalazi tik ispod i zaostaje jedan korak za direktnim konkurentima. Zbog toga, timu Dragana Šakote treba izvanredna koncentracija na okršaju s Barselonom koja se nakon vezanih poraza od Baskonije, Efesa i Makabija konsolidovala i dobila Fenerbahče u gostima. Stanislav Pešić ne brine sudbinu svoje ekipe, pa će Španci svakako igrati rasterećeno.

BASKONIJA – HIMKI, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Himkiju škripi u poslednje vreme, a da tim ne bi imao očajnu statistiku u poslednjih pet kola zadužen je rezultat kojim je ovaj tim savladao Real Madrid 102:94. To ume da podigne moral uoči meča s Baskonijom koja je posle pobede nad Barselonom vezala tri poraza od Fenera, Zenita, te zatim i Armejaca s ne tako ponižavajućih 94:90. Dakle, Baskonija bi mogla da pokuša da se osveti Himkiju koji ih je u oktobru kod kuće savladao sa 79:76.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara