Računari i Galaksija

Ovo je Microsoftova vizija softvera za dual-screen aplikacije

Microsoft je počeo da deli više detalja o tome kako tačno zamišlja da će raditi buduće aplikacije na nedavno predstavljenim Microsoft Surface Neo i Duo uređajima ali i svim ostalim dual screen uređajima.

PCPress.rs Image

Po difoltu, aplikacija će zauzimati jedan ekran, a korisnici u svakom trenutku mogu da tu istu aplikaciju prebace da bude preko dva ekrana. Međutim, osim one standardne, da aplikacija umesto na jednom ekranu se razvuče da radi na dva, Microsoft je podelio informacije o tome kako još vidi da to može funkcionisati. Te druge opcije su, ukoliko je u pitanju dokument, da jedna strana bude na jednoj strani, a druga na drugoj, ili da na jednoj strani budu glavne opcije određene aplikacije a na drugoj detalji.

PCPress.rs Image

To su sve inicijalni paterni i ideje, a videćemo kako će to funkcionisati u praksi. Pretpostavljamo da će niz opcija biti dodavan i usput kada se vidi kako korisnici reaguju.

PCPress.rs Image

I drugi proizvođači hardvera poput Dell-a, HP-a i Lenovo-a, kao i Asus-a takođe rade na dual-screen uređajima koji će raditi na veriji Windowsa 10X specijalno optimizovanoj za ovakve uređaje. Više informacija o svom planu za novu nadolazeću nišu uređaja i softvera Microsoft planira da objavi na svojoj konferenciji u maju.

Izvor: theverge

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,