Region

0

Sobranje 11. februara ratifikuje sporazum sa NATO pa se raspušta

Autor: VV

Izvor: Beta

Sobranje 11. februara ratifikuje sporazum sa NATO pa se raspušta

Izvor: Ilustracija / Foto: Pixabay.com

On je za lokalne medije rekao da nije isključeno da Španija, ka poslednja članica NATO, do 11. februara ne stigne da rartifikuje Protokol o pristupanju Severne Makedonije toj alijansi.

Ako Španija do tada ne završi proceduru za potvrđivanje Protokola, ratifikacija Sporazuma o prsupanju NATO u parlamentu Severne Makedonije imala bi odloženo dejstvo, rekao je Džaferi.

Džaferi je rekao da planira da parlament bude raspušten 12. februara, tako da "ostaje celih 60 dana do održavanja vanrednih parlamentarnih izbora 12. aprila".

"Kako god da bude, planiram da za 11. februar zakažem posebnu sednicu da protkol za NATO bude izglasan u našem parlamentu. Sledećeg dan će se održati sednica za raspuštanje parlamenta. Očekujem da diskusija na tu temu bude završena do ponoći, s obzirom da su se partije saglasile o prevremenim izborima", rekao je Džaferi.

Vanredne parlamentarne izbore za 12. april lideri vodećih stranka dogovorili su pošto Severna Makedonija u oktobru prošle godine po treći put nije dobila datum za početak pregovora sa EU.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR