Vesti

0

Godfri: Interes predsednika Trampa i SAD je da Zapadni Balkan postane i prosperitetan region

Autor: VV

Izvor: Beta

Godfri: Interes predsednika Trampa i SAD je da Zapadni Balkan postane i prosperitetan region

Izvor: Foto: Beta / Milan Obradović

Na konferenciji za medije u Leskovcu Godfri je kazao da posle posete jugu Srbije mora za Beograd jer se očekuje dolazak specijalnog Trampovog izaslanika za pregovore Beograda i Prištine Ričarda Grenela.

"To pokazuje interes predsednika Trampa i SAD za Zapadni Balkan. SAD žele da pomognu Zapadnom Balkanu da postane prosperitetan region. Mi želimo da zemlje Zapadnog Balkana budu u miru jedne sa drugom i želimo da ovaj bude region u kome će dominirati demokratske vrednosti", istakao je ambasador SAD.

Ambasadoru Entoniju Godfriju i njegovim saradncima domaćin je bio gradonačelnik Leskovca koji je pre konferencije za medije razgovarao s njim bez prisustva novinara, a posle konferencije odveo je gosta u skupštinsku salu, gde se održavala sednica.

Visokog američkog zvaničnika su i odbornici vladajućih stranaka i opozicije pozdravili aplauzom, a on je, pozdravljajući ih, kazao da se zalaže za inkluzivnu demokratiju, te da je protiv bojkota predstojećih izbora u Srbiji.

Inače, Godfri je kazao da on i njegova supruga nose lepe impresije sa juga Srbije i kazao da će se u Leskovac vratiti i pre održavanja čuvene gurmanske manifestacije Roštiljijada.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR