Veličanstvene slike govore više od reči: Mržnju ŠAČICE NACIONALISTA na Cetinju ugušilo MORE VERNIKA iz cele Crne Gore (FOTO/VIDEO)

Novosti Online

24. 01. 2020. u 12:28

Kolona građana koja je krenula od manastira Bliškovo u Bijelom Polju bila je duga rekordnih 50 kilometara, u Podgorici se okupilo neverovatnih 50.000 ljudi, a u Nikšiću 30.000

Величанствене слике говоре више од речи: Мржњу ШАЧИЦЕ НАЦИОНАЛИСТА на Цетињу угушило МОРЕ ВЕРНИКА из целе Црне Горе (ФОТО/ВИДЕО)

Litija u Kotoru

DESETINE hiljada vernika SPC juče je poslalo do sada najveličanstveniju sliku od kako su počele litije i molebani u znak protesta protiv spornog Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori. Kolona građana koja je krenula od manastira Bliškovo u Bijelom Polju bila je duga rekordnih 50 kilometara, u Podgorici se okupilo neverovatnih 50.000 ljudi, a u Nikšiću 30.000.


Ovo su bila najmasovnija, ali ne i jedina okupljanja, pa su tako na nogama bili i Berane, Pljevlja, Mojkovac, Herceg Novi, Sutomore, Kotor, Bar i Andrijevica.

Na Cetinju je održan moleban uprkos pretnjama crnogorskih nacionalista, koji su u sredu organizovali protest na kom su se vijorile albanske i hrvatske zastave, dok su se skandirale antisrpske parole. Protest je okupio samo par stotina, uglavnom Cetinjana, što je daleko manje od mnogo masovnijih litija vernika SPC.

Herceg Novi

Nacionalisti na Cetinju

Vernici na Cetinju

Bar
Berane
Andrijevica

Đurđevi stupovi

Mojkovac
Nikšić
Podgorica
Žabljak
Pljevlja
Kotor




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

esb-puerto@arcor.de

24.01.2020. 13:09

kuće vam se pozlatile za vašu borbu o očuvanju SPC. Veliko poštovanje za svakog pojedinog od vas .. Naši smo . Držimo se . Istrakmo i nedamoooo.

Vidovdan-Kosovka

24.01.2020. 14:06

Veličanstveno i neviđeno! Braćo i sestre u Hristu, nedajmo svoje Svetinje! Gospod sa visina gleda i sve vidi! Bog je uz narod koji Svetinje čuva!