NOVI PAZAR – Rekonstrukcija Osnovne škole “Bratstvo” u Novom Pazaru trebalo bi da počne za koji dan, izjavio je direktor ove obrazovne ustanove Dejan Kulundžić. Konzorcijum kompanija iz Novog Sada, na čelu sa firmom G.A.T, pobedio je na tenderu lokalne samouprave Novog Pazara za rekonstrukciju i dogradnju Osnovne škole “Bratstvo”, kao i izgradnju zatvorenog bazena u sklopu te obrazovne ustanove. Njihova ponuda iznosila je blizu 631 milion dinara sa porezom na dodatu vrednost, a sredstva za rekonstrukciju i izgradnju zatvorenog bazena OŠ “Bratstvo” obezbedila je Kancelarija za javna ulaganja.

Dvorište škole “Bratstvo” za desetak dana postaće najveće gradilište u Novom Pazaru. Kompletna rekonstrukcija škole obuhvatiće promenu fasade, elektroinstalacija, grejanja, stolarije, mokrih čvorova, stepeništa, krova, ali izgradnju šest novih učionica, četiri kancelarije i lifta za učenike sa posebnim potrebama. Takodje, škola će dobiti i bazen, dimenzija 25 sa 12 metara, a osim učenika, moći će da se koristi i za pojedina takmičenja. Prema rečima direktora škole Dejana Kulundžića izvođač radova je izabran na tenderu a i Kancelarija za javna ulaganja koja je obezbedila novac takodje je potpisala ugovor o početku radova.

“Upravo je danas Kancelarija za ulaganja potpisala ugovor sa izvođačima radova i očekujem da radovi počnu veoma brzo. Očekuju nas intenzivni radovi ali ćemo na kraju 400 planiranih radnih dana dobiti najsavremniju školu u Srbiji” – rekao je Kulundžić.

Tokom rekonstrukcije škole nastava će biti organizovana u četiri smene a Kulundžić moli roditelje,nastavnike i đake za strpljenje dok traju radovi.

Ova škola ima oko 1.700 učenika, a ove godine proslaviće 50 godina postojanja.