"Asteriks i Vercingetoriksova ćerka" najprodavaniji strip 2019. godine u Francuskoj 1Foto: Stripblog.in.rs

Ovo je vest koja je zadrmala sve ljubitelje strip umetnosti u Evropi, a verujemo i u svetu. Jedan italijanski portal Fumetto Logica objavio je da je strip “Asteriks – Vercingetoriksova ćerka” najprodavaniji strip u Francuskoj u 2019. godini.

„Asteriks – Vercingetoriksova ćerka“ je prodat u čak 1.573.000 primeraka i tako dospeo na prvo mesto, kao najprodavaniji strip u Francuskoj tokom 2019. godine. Ovu epizodu, 38. po redu realizovali su scenarista Žan-Iv Feri i crtač Didijer Konrad, naslednici legendarnih tvoraca Asteriksa Gosinija i Uderza, piše Stripblog.in.rs

Na drugom i trećem mestu, nalaze se dve knjige Guillaumea Mussoa “La jeune fille et la nuit” sa 565 hiljada prodatih primeraka i “La vie secrète des écrivains” prodata u 391.000 primeraka.

O stripu „Asteriks – Vercingetoriksova ćerka“:

Priču o Adrenalini, ćerki proslavljenog galskog vojskovođe Vercingetoriksa donosi nam najnoviji 38. broj Asteriksa pod originalnim nazivom “Asteriks i Vercingetoriksova ćerka” ili u engleskom izdanju, kuće Orion  “Asteriks i ćerka poglavara”. Ova priča je objavljena 29. oktobra 2019.  godine, za 60. rođendan Asteriksa i Obeliksa, a uradili su je crtač Didijer Konrad i scenarista Žan-Iv Feri.

U prvom pasusu smo otkrili neke od crta Adrenalininog lika, međutim kako je ona dospela u galsko selo? Pre odlaska u jedan od svojih pohoda, Vercingetoriks svojoj ćerki daje na poklon ogrlicu, koja je predstavljala simbol borbe galskog naroda i njihovog borbenog duha. On je bezbednost svoje ćerke poverio svojim ljudima od najvećeg poverenja. Međutim, kako situacija ne bi bila jednostavna, u galskim redovima se pojavio izdajnik koji je o ovom događaju obavestio samog Cezara. Moramo da napomenomo, da je u spomenutom pohodu Vercingetoriks bio poražen od Cezarove vojske.

Zadatak da se staraju o devojčici po imenu Adrenalin, pripao je, da, da dobro ste pogodili, Asteriksu i Obeliksu. A kome drugom?

Koliko prodatih primeraka, šta bi domaći izdavači rekli na ovo?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari