Heroji brinu o najmlađima: Ratni vojni invalidi uputili donaciju porodilištu i dečjem odeljenju OB Studenica

Novosti Online / G.Ć.

24. 01. 2020. u 22:41

Kraljevačko Udruženje ratnih vojnih invalida uputilo značajnu donaciju porodilištu i Dečjem odeljenju Opšte bolnice "Studenica" u Kraljevu

Хероји брину о најмлађима: Ратни војни инвалиди упутили донацију породилишту и дечјем одељењу ОБ Студеница

Foto: OB Studenica

KRALjEVO – Značajnu donaciju, čija je vrednost oko 600.000 dinara, ovih dana uputilo je kraljevačko Udruženje ratnih vojnih invalida porodilištu i Dečjem odeljenju Opšte bolnice "Studenica" u Kraljevu.


Po rečima Vojislava Vukašinovića, predsednika URVI, u pitanju je donacija koji je ovo Udruženje dobilo kao božićni dar od firme "Empero lajn" iz Zemuna i Fondacije Milice Rakić, i čiji je jedan deo preusmeren kraljevačkoj bolnici.


- Iz te donacije odlučili smo da poklonimo 200 jastuka porodilištu i Dečjem odeljenju i nadamo se da smo i na ovaj način pomogli u srtvaranju boiljih uslova za lečenje najmlađih pacijenata – rekao je Vukašinović uručujući donaciju.


U ime zaposlenih u Službi za zdravstvenu zaštitu dece donatorima se zahvalio dr Srđan Danojlić, rekavši da su članovi URVI i ovim gestom pokazali da su istinski heroji.



- Ova saradnja i međusobna briga će se nastaviti i u narednom periodu jer su to ovi hrabri ljudi svojim delima i zaslužili. Naše je da to pamtimo, cenimo i pokušamo da sledimo njihov primer – istakli su zaposleni u Službi za zdravstvenu zaštitu dece kraljevačke bolnice.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije