1
Košarka

OVO MORA DA PRESTANE: Košarkašima iz Trstenika zabranjen ulaz na Kosovo!

Objavljeno: 24.01.20 u 23:53

Košarkaši Prve petoletke iz Trstenika danas su zaustavljeni na administrativnom prelazu Jarinje, gde im je zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju.

Ovu informaciju preneo je večeras portal ‘Kosovo Online’, navodi se da su košarkaši Trstenika bili na putu za Kosovsku Mitrovicu gde je trebalo da odigraju utakmicu prvog kola plej-ofa Druge srpske lige protiv Trepče.

Košarkaš Trepče Igor Dašić je putem svog profila na Fejsbuku potvrdio ovu informaciju i istakao da ovakav tretman sportista mora da prestane.

SA JARINJA: Neizvestan ulazak fudbalera Crvene zvezde na KIM

– Moji saigrači iz KK Trepča nisu u mogućnosti da odigraju večeras prvenstvenu utakmicu u Kosovskoj Mitrovici jer ekipi KK Prva petoletka iz Trstenika nije dozvoljeno da pređu administrativni prelaz na Jarinju. Niko od sportskih klubova nije reagovao na moju inicijativu, niti su dali podršku da se ovaj problem reši. Ovo mora da prestane – napisao je Dašić.

TREPČA ŽELI DA IGRA U SRBIJI: Takozvano Kosovo preti policijom i hapšenjem

Iz košarkaškog saveza insistirali su da se utakmica odigra u Raški.

Kancelarija Vlade Srbije za KiM je osudila onemogućavanje košarkašima Petroletke da odigra meč protiv Trepče.

Nema nikakvog opravdanja za ovu vrstu administrativnog i pravnog nasilništva, i zahtevamo da se na Kosovu i Metohiji omogući sloboda kretanja, a srpskom narodu konačno prizna pravo na život bez pritisaka i provokacija – navode u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter