Svečana večera u čast Nobelovca: Peter Handke kod ambasadora Srbije u Parizu

G. Č./Tanjug

25. 01. 2020. u 00:52

Uz proslavljenog književnika, njegovu suprugu i ćerku, gosti Nataše Marić bili su ugledni francuski pisci, novinari, izdavači i istoričari

Свечана вечера у част Нобеловца: Петер Хандке код амбасадора Србије у Паризу

Ilustracija Foto: AndersWiklund

PARIZ - Otvarajući u petak uveče Svetosavsku akademiju u svojoj rezidenciji u Parizu, ambasadorka Srbije u Francuskoj Nataša Marić je okupljenima poručila da je dan ranije na tom istom mestu bio nobelovac Peter Handke.

Uz proslavljenog književnika Handkea, njegovu suprugu Sofi i kćerku Leokadi, gosti ambasadorke Nataše Marić na svečanoj večeri bili su ugledni francuski pisci, novinari, izdavači i istoričari - Patrik Beson, Reno Žirar, Žan-Kristof Bijison, Žan-Luk Bare i Antoni Palu.

- Želim da podelim s vama da sam imala veliko zadovoljstvo da organizujem u ovom istom salonu svečanu večeru u čast Petera Handkea, dobitnika Nobelove nagrade za književnost - istakla je između ostalog ambasadorka, naglasivši da su tu bili prisutni i poznati francuski novinari, pisci i istoričari koji su veliki prijatelji Srbije.

Peter Handke je i ovom prilikom, u krugu francuskih intelektualaca i prijatelja Srbije, iskazao iskrenu ljubav i poštovanje koje neguje prema srpskom narodu.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije