Crna statistika: Za 6 godina izgorelo 14 DECE u Srbiji, najstarije je imalo 10 godina, a najmlađe ŠEST MESECI

Novosti Online/ V. N.

25. 01. 2020. u 09:00

Neki od nesrećnih mališana pokušali su da se spasu, a neki su stradali u snu

Црна статистика: За 6 година изгорело 14 ДЕЦЕ у Србији, најстарије је имало 10 година, а најмлађе ШЕСТ МЕСЕЦИ

Foto N. Skenderija

NEMA godine da hladnoća zbog neodgovarajućeg grejanja, ili nepažnje, ne odnese ljudski život, a tragedija je utoliko veća što u požarima stradaju i najmlađi. Vatrena stihija poslednjih šest godina odnela je čak 14 dečjih života. Neki od nesrećnih mališana pokušali su da se spasu, a neki su stradali u snu. Najstarije dete imalo je 10, a najmlađe je bilo još beba, stradalo je sa šest meseci.

* Decembra 2013. godineu selu Velika Krsna kod Mladenovca stradali su Nenad (4) i Dimitrije (3) i njihova sestra Maja (2). Pre požara majka otišla u komšiluk i ostavila mališane zaključane u kući. Zagrljeni su otišli u smrt.

* Septembra 2014. godine troje dece Živane Stanković,Milenko (9) i sestre Anđelka (5) i Sanja(3), je izgorelo u požaru u baraci u kojoj su stanovali na Novom Beogradu. Tri deteta su stradala u toku noći, jer je Stankovićeva zaboravila da ugasi sveću koja je ostala da gori na stolu. Deca su izgorela spavajući na krevetu, dok je majka uspela da spase jednu bebu, koju je preuzeo Centar za socijalni rad.

* Oktobra 2014. godine Kristijan (5) i Anastasija (1) Jovanović ugušili su se od dima u porodičnoj kući u naselju Mali rit kod Pančeva.

* Oktobra 2014. godine Srećko Petrović (8) nastradao je u požaru u nehijgijenskom naselju u selu Donji Tovarnik kod Pećinaca.

* Septembra 2017. godineu kući na obodu sela Vajska izgorele su tri devojčice - Nikolina (4), Nikola (2) i Isidora (6 meseci). Nesrećna deca stradala su naočigled roditelja Marije i Zorana Ramadana. Kuća je izgorela kao šibica, dok je majka bila u dvorištu svega tridesetak metara dalje. Bespomoćno je gledala kako se vatra sve više širi. Otac je bio na poslu, sa koga je dojurio čim su mu javili da kuća gori. Shvativši da su deca ostala zarobljna, sa suprugom je pokušao da uđe kroz prozor da bi ih spasili, ali dim je bio toliko jak da nisu mogli ni prići.

* Januara 2020. godine u obrenovačkom naselju Mala Moštanica tragično su nastradali Dušica (8) i Marko (10) Tofilović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

драгана

25.01.2020. 14:36

Stradanje dece na bilo koji način je odgovornost odraslih.Trećina dece u našoj zemlji nema minimum odgovarajuće pažnje i brige od onih koji bi o njima trebalo da brinu i neguju ih,vaspitavaju.