KURIR U BUDIMPEŠTI! Srpski vaterpolisti: Čudno je da igramo za peto mesto, Tokio je naš krajnji cilj! (KURIR TV)
Foto: Adria Media TV

evropsko prvenstvo

KURIR U BUDIMPEŠTI! Srpski vaterpolisti: Čudno je da igramo za peto mesto, Tokio je naš krajnji cilj! (KURIR TV)

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Srbije će u nedelju od 16h igrati za peto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti protiv selekcije Italije.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Budimpešte - Gojka Filipovića

Pred meč sa " azurima" svoja očekivanja izneli su Sava Ranđelović, Gojko Pijetlović i Filip Filipović

"Očekuje nas izuzetno teška utakmica, Italijani igraju plivački vaterpolo, što nama baš ne odgovara. Dobili smo ih u na Olimpijadi u polufinalu i sigurno će želeti revanš, ali igrali smo dosta puta sa njima i znamo šta treba da uradimo da ih pobedimo", rekao je Sava Ranđelović.

On je dodao da u borbama za medalju u finalu daje prednost Špancima, a borbi za treće mesto između Hrvatske i Crne Gore, onoj ekipi koja pre preboli poraz u polufinalu.

Gojko Pijetlović je istakao da smo u neobičnoj situaciji, jer ova generacija nije navikla da igra za peto mesto

"Naš krajnji cilj je Tokio i tako treba da razmišljamo, i sve pre toga je u sklopu priprema za Olimpijadu, objasnio je Pijetlović.

Što se borbi za medalju tiče, Pijetlović smatra da su da su u polufinalu četiri vrhunske ekipe, ali da ne želi da prognozira, a da navija samo za Srbiju.

Pijetlović ne brine za period posle Tokia i neminovnu smenu generacija.

"Mlađe snage su već nastupile na Svetskom prvenstvu i Svetskom kupu i pokazale da ne trebamo da brinemo za budućnost srpskog vaterpola i da ćemo ostati u samom svetskom vrhu", siguran je Gojko Pijetlović.

Filip Filipović je rekao da nije oduševljen što ekipa igra utakmica za peto mesto, ali da je to sastavni deo sporta i da ne može uvek samo da se pobeđuje.

" Italija je težak rival, uvek su nezgodne utakmice sa njima. Pošto ćemo se na Olimpijadi najverovatnije susresti sa njima, značiće nam ovaj meč u sklopu priprema za Tokio.

Filipović je objasnio da nikome nije svejedno zbog poraza, ali daje Španija zasluženo prošla jer su uspeli da zaustave srpsko najjače oružje, napad.

"Prema svemu prikazanom Španija zaslužuje zlato jer je najviše pokazala na turniru, ali Mađari su domaćini, imaće vetar u leđa, plus su rasterećeni jer su izborili plasman na Olimpijadu i teško je prognozirati novog prvaka Evrope, zaključio je Filip Filipović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track