Odzvonilo galami u centru Mladenovca: Inspekcija zatvara lokal

E. B. R.

26. 01. 2020. u 08:45

Inspektori doneli rešenje o zabrani rada objekta u Mladenovcu. Ugostitelji u Vuka Karadžića ne poštuju pravila

Одзвонило галами у центру Младеновца: Инспекција затвара локал

Centar Mladenovca Foto N. Fifić

BUCI i glasnoj muzici sa kojom se godinu dana bore žitelji Ulice Vuka Karadžića u Mladenovcu konačno je došao kraj. Posle nebrojenih prijava građana na račun rada lokala, inspektori Sekretarijata za zaštitu životne sredine pokrenuli su postupak i uskoro bi trebalo da zatvore jedan od objekata.

Posle inspekcijskog nadzora utvrđeno je da lokali ne poštuju radno vreme i da glasna muzika ometa život stanara u ovoj ulici. Doneta su i rešenja o zabrani puštanja muzike mimo propisa, a vlasnici objekta će biti i novčano kažnjeni.

- Na osnovu prijava pristiglih na našu adresu inspektori su u nekoliko navrata kontrolisali ove lokale, i trenutno je u postupku zatvaranje jednog od objekata - kažu za "Novosti" nadležni iz Sekretarijata za inspekcijske poslove. - Na osnovu postupka inspekcijskog nadzora i utvrđenog činjeničnog stanja inspektori odeljenja za zaštitu od buke u životnoj sredini doneli su pomenuta rešenja, a buku ćemo kontrolisati i u narednom periodu.

Ipak, zakonska procedura je takva da postupak kažnjavanja dolazi na kraju svih iscrpljenih mera.

Nedavno je opština Mladenovac donela odluku prema kojoj kafići i restorani ubuduće mogu da emituju muziku radnim danima do 23 sata, a petkom i subotom do ponoći. To je sat manje nego što je predviđeno ranijom odlukom.

Odluka se odnosi na četvrtu zonu u koju spadaju ulice Braće Badžak, Slobodana Jovanovića, Kralja Petra Prvog, Vojvode Putnika, Kraljice Marije, Janka Katića, 8. marta, Kralja Aleksandra Obrenovića, Nikole Pašića, Kosmajska, Vitomira Bogdanovića Burze.

Peta zona obuhvata ulice Slavka Manojlovića, Desanke Maksimović, Šarplaninska, Janka Veselinovića do ulica Milutina Milankovića, Milovana Vidakovića i Sestara Marjanović.

KAZNE

ODLUKOM o radnom vremenu ugostiteljskih objekata propisano je da se novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 100.000 dinara kažnjavaju sva pravna lica koja bukom iz svog lokala uznemiravaju građane koji žive u susedstvu. Za isti prekršaj novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 75.000 dinara kažnjava se preduzetnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

DeccaPAS

26.01.2020. 17:35

A 24-osatna buka, koju proizvodi JKP Gradska Čistoća, smeštena izmedju stambenih zgrada, u najstarijem delu Beograda, i dalje opstaje posle više od 15 godina rada na tom mestu, a i pored nebrojeno prijava nadležnim organima, na utvrdjeno kršenje više zakona. Ali, čuva se zemljište, odnosno obezvredjuje, za neke gradjevinske tajkune. Dno dna i sramota Beograda. Da li crvenite, gospodine Gradonačelniče?!!!